Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera incorpora i promociona la utilització del Certificat Digital en els seus tràmits amb els veïns

Amb aquest certificat es poden realitzar tràmits tant en el Registre General com en el Padró, així com amb la resta d'administracions no municipals

Amb la situació sanitària actual, el Consistori pretén evitar aglomeracions en els edificis municipals i facilitar els tràmits als veïns i veïnes de Bétera

La conjuntura actual marcada per la covid-19 ha reforçat els objectius de l'Ajuntament de Bétera per avançar cap a una administració més electrònica i digital que permeta a la ciutadania agilitar tràmits sense eixir de casa i als empleats públics treballar de manera més eficaç i eficient.“Estem immersos en una campanya per a promoure l'ús del certificat digital tan desconegut encara per a molts dels nostres veïns i veïnes”, ha explicat el regidor de Noves Tecnologies, Julio Inés.

El Consistori ofereix en les dependències municipals de c/ José Gascón Sirera 9 la possibilitat de realitzar aquests certificats que permeten als veïns i veïnes de Bétera realitzar fàcilment diferents tràmits des dels seus domicilis.

“Amb la crisi sanitària l'atenció al ciutadà es realitza baix cita prèvia, volem evitar aglomeracions i cues innecessàries, és moment de fomentar ús del certificat digital perquè molts dels tràmits que es realitzen en el Registre General i en el Padró es poden fer sense necessitat de desplaçar-se fins a l'Ajuntament. El certificat permet també l'accés a tràmits d'altres administracions, com per exemple, la declaració de la renda.”, ha assenyalat Julio Inés.

Per al regidor de Noves Tecnologies, “aquesta situació que vivim en l'actualitat ens ha obligat a canviar els nostres hàbits i des de l'administració local volem promoure l'ús dels tràmits online”.

L'obtenció del certificat permet en l'actualitat realitzar els següents tràmits en el Registre General sobre urbanisme, tributs, guals, animals, cursos o serveis socials, entre altres. El catàleg de tràmits a realitzar amb el certificat digital també s'estén al Padró on es pot obtindre el certificat de padró, donar-se d'alta o confirmar la residència per a habitants comunitaris UE.

Els veïns i veïnes interessats a obtindre el certificat digital han de sol·licitar cita prèvia en el Registre General de l'Ajuntament 96 160 0351.De moment, la campanya ha començat amb la difusió d'informació a través dels canals de comunicació de l'Ajuntament i amb la cartelleria preceptiva en els edificis municipals. Una campanya que s'estendrà en el temps a fi d'augmentar l'expedició de certificats digitals que permeten a la ciutadania la sol·licitud i obtenció de tràmits de manera online i que es complementarà amb uns cursos que expliquen la instal·lació del certificat, el seu ús i possibilitats.

En definitiva, “cal conscienciar a la ciutadania que, igual que operem amb els nostres bancs de manera digital per internet des de qualsevol lloc, la tinença d'un certificat digital permet realitzar múltiples tràmits sense haver d'anar a l'Ajuntament o a altres Administracions”, ha finalitzat Julio Inés. 




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon