Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'escriptora Alicia Giménez Bartlett va visitar l'Eliana per clausurar la Setmana de les Lletres

Aquesta quarta edició ha volgut posar en valor el paper de la dona com a escriptora i també com a vertadera protagonista de la literatura.

Dins de la programació de la IV Setmana de les Lletres Vila del l'Eliana, que s'ha celebrat del 19 al 24 d'octubre, va tindre lloc divendres passat una trobada amb l'escriptora Alicia Giménez Bartlett, pionera a aportar una perspectiva femenina i feminista a la novel•la policíaca espanyola. 

En les obres de Bartlett les dones no són les víctimes, ajudants o esposes, sinó les vertaderes actores de la trama, mentre el seu etern acompanyant és sempre un subaltern. Una dona protagonista, Petra Delicado, casada en tres ocasions, adúltera, i que no vol tindre fills, acaba trencant amb molts estereotips tradicionals de feminitat. 

La cita va arrancar amb la recepció oficial de l'escriptora per part de la 1a Tinenta d'Alcalde, Marta Andrés, en el Saló de Plens on li esperaven també altres  membres de la Corporació Municipal. Allí se li va fer lliurament d'un record commemoratiu de l'acte i va ser convidada a signar en el Llibre d'Honor de l'Ajuntament. 

A continuació, la comitiva es va traslladar a la Biblioteca Pública Municipal on s'havia instal•lat una placa commemorativa de la seua visita i que llueix ja juntament amb la dels escriptors homenatjats en anteriors edicions de la Setmana de les Lletres: Juan José Millás, Almudena Grandes i Javier Cercas. Allí va departir amb el personal de la Biblioteca i amb els joves integrants del Club de Lectura juvenil de l'Eliana als qui va animar a continuar amb la seua passió per les lletres.

Finalment, la conferència-homenatge a Bartlett va tindre lloc a l'Auditori Municipal, i va comptar amb la presència en l'escenari de la Directora General de Cultura, Carmen Amoraga, i de l'escriptor elianer i crític de cinema, Pedro Uris, que va comentar l'obra de la literata. L'acte va estar presentat i moderat pel també elianer i crític literari Lluis Andrés.

L'edil de Cultura, Eva Santafé, ha declarat que “el fermall d'or a aquesta Setmana de les Lletres l'ha posada aquesta llorejada novel•lista Premi Planeta, que al llarg de la seua dilatada carrera literària ha defensat el paper de la dona en tots els gèneres en els quals ha treballat.”



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon