Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Consell Local de l’Esport debatrà el futur de les instal·lacions esportives municipals

Llíria:

Després de l'aprovació en el ple del passat mes d'octubre de la moció per a l'impuls d'un Pacte Local per l'Esport, amb la implicació de tots el grups municipals, entitats esportives i ciutadania, l'Ajuntament de Llíria iniciarà este pròxim divendres, en el marc del Consell Local d’Esport, l'elaboració d'un pla de gestió, manteniment i ampliació dels equipaments esportius del municipi. L'objectiu d'este fòrum de debat és que compte amb les aportacions de tots els membres d'este òrgan de participació i consulta en l'àmbit esportiu.

L'equip de Govern presentarà un programa d'actuacions per a enguany i el pròxim, que inclou millores al Pavelló Pla de l’Arc per a la reestructuració i adequació de l'anell inferior, accessibilitat, substitució de megafonia i marcadors i nova pista coberta. Estes accions venen contemplades en el projecte d'adequació de la instal·lació esportiva de cara la celebració del Preolímpic i el Mundial d'Handbol Femení, amb una inversió prevista d'aproximadament 400.000 euros. A això se sumen els més de 100.000 euros ja destinats, esta temporada, a l'adequació de vestuaris, leds, instal·lació elèctrica i millora de la coberta.

A més, es preveuen inversions al Poliesportiu El Canó per a la instal·lació de leds (170.000€) a través del Pla SOM, que permetrà substituir el lloguer del grup electrogen que dona servei actualment amb un cost anual de 12.000 euros; així com l'adequació i noves instal·lacions del camp 3 i la construcció d'una pista de skate park i calistènia (150.000€).

Igualment, es pretén portar avant el projecte de millora vestidors, pintura i il·luminació del Trinquet Municipal, valorat en 100.000 euros.

D'altra banda, en el Consell Local d’Esport s'obrirà un procés de participació perquè tots els agents implicats presenten les seues propostes d'ampliació dels equipaments esportius de cara a 15 anys. “Este full de ruta es reforçarà amb el diagnòstic que s'està elaborant per part de l'Àrea d'Esports on es contemplarà a les persones usuàries de cada disciplina, les seues característiques, així com el tipus d'ús que fan de les instal·lacions”, ha assenyalat la regidora d'Esports, Vallivana Murgui. 

El manteniment d'estes instal·lacions també serà un aspecte important a tractar en este pla, perquè tal com afirma l’edila, "tan important és invertir en l'ampliació de les nostres instal·lacions esportives com generar una consciència del seu bon ús, així com posar en marxa les mesures de manteniment que optimitzen i allarguen la vida útil dels nostres recursos esportius".

Col·laboració públic-privada
D'altra banda, l'alcalde Manolo Civera ha destacat que l'Ajuntament de Llíria també treballa en altres vies de finançament, que continuarà explorant en el futur, “perquè l'esport de la nostra ciutat puga vore millorades les seues instal·lacions, al mateix temps que estes puguen acollir grans esdeveniments esportius internacionals que també serveixen per a la promoció de la ciutat”.

Segons ha explicat, “una d'elles és la col·laboració privada a través de la Llei de Mecenatge, com estem impulsant per a completar la instal·lació de la nova lluminària al Pavelló Pla de l’Arc”. “Esta col·laboració públic-privada permet desenvolupar-la en el marc fiscal d'esta llei en estos dos pròxims exercicis”, ha afegit.

A més, “per a este projecte que estem duent a terme amb el suport de les diferents federacions esportives d'handbol, ens hem acollit a les subvencions del Consell Superior d'Esports per a obres d'accessibilitat i en infraestructures esportives relacionades amb la celebració de competicions de caràcter internacional, que ens han atorgat ja 35.513,50 euros per a enguany, i que podrem tornar a demanar per al 2021 amb quantitats molt més elevades, donada la inversió que pretenem fer”.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon