Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Plenari de la Mancomunitat demana la millora de les urgències pediátriques de la comarca


S'ha guardat un minut de silenci per les víctimes de violència masclista i per les de la COVID-19

 La Mancomunitat Camp de Túria va celebrar ahir de vesprada la seua sessió del ple ordinària. Com ja és habitual, la sessió ha començat amb un minut de silenci per les víctimes de violència de gènere. A Espanya 21 dones i 3 en la Comunitat Valenciana han perdut la vida a les mans de les seues parelles o exparelles. A més, en aquesta ocasió, el minut de silenci s'ha realitzat en record també de les més de 27.000 víctimes mortals que ha deixat, de moment, la COVID-19. I per la defunció de Francisco Jerez, tècnic de Joventut de l'Ajuntament de Marines que treballava molt activament en les comissions de treball de joventut a la comarca.

Entre altres assumptes, s'ha aprovat una proposta conjunta de tots els partits polítics que formen el plenari (PSPV, PP, Compromís, Ciutadans, Amb tu, UPN i Aisab) per a reivindicar el reforç de les urgències pediàtriques, tant a l'Hospital de Llíria com en els centres de salut de tota la comarca.

“La Mancomunitat és un ens supramunicipal que treballa per tots i cadascun dels veïns de la comarca. Per això, intentem cada dia millorar els serveis que es presten des de la pròpia Mancomunitat i exigir que altres administracions també ho facen. Estem al servei de la ciutadania, és igual del poble que siguen i és igual el color polític de qui els governa, el nostre objectiu i el nostre treball és atendre a tots per igual”, ha explicat la presidenta de la Mancomunitat i alcaldessa de Marines, Lola Celda.

A més, s'ha aprovat la delegació de competències del ple en la Junta de Govern Local. S'han votat les al·legacions al pressupost presentades pel PP i que no han sigut acceptades pel plenari. 

En un altre punt de l'ordre del dia, ha pres possessió com a representant suplent de l'Ajuntament de Loriguilla en la Mancomunitat, Carlos Eusebio Rodado Díaz-Cano.

També s'ha aprovat l'adhesió mitjançant conveni amb la Generalitat Valenciana, a través de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors productius, comerç i treball perquè l'ens supramunicipal puga accedir, utilitzar i introduir dades en el canal d'accés únic per a l'atenció a persones emprenedores.
S'ha adonat de les al·legacions a l'esborrany del decret del Consell que regularà i aprovarà el mapa territorial dels Serveis Socials de la Comunitat Valenciana.

En la mateixa sessió celebrada telemàticament per a respectar l'estat d'alarma i les mesures de seguretat i higiene establides per la pandèmia de la COVID-19, la presidenta de la Mancomunitat ha donat compte també del període mitjà de pagament del primer trimestre de 2020 que se situa en 37,65 dies, molt per davall del màxim legal establit en 60 dies.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon