Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

LLiria: La intervenció en les Termes Romanes de Mura estarà acabada a finals d'any

Llíria:

La corporació municipal de Llíria, encapçalada per l'alcalde Manolo Civera, ha realitzat una visita al Santuari Oracular i les Termes Romanes de Mura per a conéixer l'estat d'execució del projecte d'intervenció en este jaciment arqueològic del segle I.
 Segons va informar l'arqueòleg municipal, Xavi Vidal, acompanyat per representants de l'empresa Patrimonio Inteligente S.L. que està realitzant les obres, "amb els treballs d'excavació que s'estan desenvolupant s'ha pogut comprovar l'excel·lent estat de conservació dels praefornium (forns) i especialment de la piscina càlida femenina de les termes femenines, que manté amb un molt bon estat de conservació  el paviment original i sobretot el hypocaustum (sistema de calefacció del sòl)".
 "És per això que donat l'estat de conservació que mantenen, converteix a les termes femenines en unes restes úniques i excepcionals  en tota la Hispània romana del segle I".
Esta intervenció compta amb una inversió de 689.000 euros, finançats al 50%  per l'Ajuntament de Llíria i les ajudes del Programa Operatiu de Fons Europeus de Desenvolupament Regional Fons (FEDER). Està previst que les obres finalitzen a finals d'any.
Els treballs s'estan centrant en l'excavació i consolidació les termes menors i el seu entorn, així com la palestra, un element que formava part del conjunt de les termes majors i que funcionava com a espai per a realitzar activitats a l'aire lliure.
L'alcalde Manolo Civera ha destacat que "després de la finalització d'esta fase de recuperació del jaciment, les Termes de Mura tornaran a ser visitables tant per als veïns de Llíria com per a tots aquells turistes que vinguen, i podran gaudir així d'este extraordinari complex romà". A més, "gràcies a la importància que tenen, constituiran un gran atractiu per a l'impuls turístic de la nostra ciutat".

Fuente -Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon