Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El ple aprova que els treballadors de l'Ajuntament de Bétera recuperen el 100% del seu sou en situació d'incapacitat temporal

El ple va aprovar este dilluns durant la sessió corresponent al mes d'abril l'expedient pel qual els treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Bétera recuperen a partir de l'1 de gener de 2019 el 100% de la seua base de la seua retribució en situació d'incapacitat temporal, és a dir, es va donar llum verda al fet que els empleats puguen tornar a cobrar el 100% del seu sou a partir del primer dia de la seua baixa per malaltia, tal com feien abans de 2012.

Tal com va explicar durant el ple el regidor de l'Àrea de Personal, José Rodado (Compromís), en 2012 va haver una retallada en les condicions laborals dels treballadors i un d'ells va ser la retallada del que es cobrava en un baixa derivada de contingència comuna, és a dir, aquella baixa que es produeix quan la malaltia no és derivada del treball, “la voluntat de l'equip de govern era i ha sigut sempre recuperar este dret, per la qual cosa la taula de negociació va acceptar una reivindicació dels sindicats, i arribem a l'acord al desembre perquè a partir de l'1 de gener puguen estar cobrant el 100% de les baixes tots els treballadors d'este ajuntament”.

El Partit Popular va expressar el seu vot a favor, perquè ha sigut l'ex regidor del seu grup, Germán Cotanda, un dels que més ha treballat perquè així siga, “atesa la petició dels sindicats i de l'anterior alcalde, donarem suport a la reivindicació amb el nostre vot a favor”, va expressar la regidora popular, Mª Rosario Martínez.

Per la seua part la portaveu de Ciutadans, Eva Martínez, va optar per l'abstenció, “es pagarà el 100% en els casos d'incapacitat temporal només o també inclou la llicència per malaltia?, per què s'ha aprovat concedir el màxim 100% del límit que indica la llei?, es van plantejar en algun moment algun altre percentatge?, i si… s'ha calculat el cost d'esta mesura i l'índex d'absentisme?. Crec que les dades han de conéixer-les els nostres veïns”.

“Ací estem votant si vols que els treballadors recuperen un dret que no tenen, que van perdre i és cobrar el 100% de la situacions d'incapacitat temporal. Això és el que has de reflexionar i decidir”, va explicar José Rodado, qui a més va puntualitzar que “l'absentisme i la llicència per malaltia no té res que veure, i a més mesclar els conceptes és un error i genera confusió en l'opinió que puguen tindre els ciutadans: la llicència per malaltia és que estàs malalt i la llei ho justifica perquè no acudisques al treball; l'absentisme són altres qüestions. No confonguem”, va puntualitzar.

El regidor no adscrit, Pedro Gallén, va optar per votar en contra, “el meu vot serà en contra perquè la RPT no està aprovada quan ja fa tres anys vosté va comentar que s'aprovaria. Han arribat a un acord de recuperar uns drets al 100% però no la RPT”.

“Què té a veure la RPT amb l'acord que estem prenent? Si vols discutim la RPT, però ara estem aprovant si els treballadors i treballadores de l'Ajuntament de Bétera cobraran, recuperant un dret que van perdre en 2012, el 100% de la seua base de cotització. El que estem fent passet a passet és fer que vagen recuperant drets, no es recuperen tots de colp, es recuperen poquet a poquet, es recuperen fent acció de govern donats suport per l’oposició”, va explicar el regidor de Personal, Jose Rodado.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon