Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Presenten en Lliria el projecte EDIBO per combatre la desocupació dels Joves

Llíria ha acollit hui la presentació del projecte europeu EDIBO (European Digital Bootcamps) que pretén combatre la desocupació dels joves amb formació específica en el sector de les TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació), amb l’objectiu de disminuir l’exclusió laboral i social dels joves d’entre 25 i 29 anys.

La presentació del projecte ha tingut lloc a l’edifici Multiusos de Llíria, dintre de la 1a Info-DAY, que ha comptat amb la presència de l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, la secretària autonòmica d’Economia Sostenible, Sectors Productes i Comerç Blanca Marín, el regidor de Foment Econòmic Ferran Pina, la presidenta de la Mancomunitat del Camp de Túria Mª Dolores Celda, i l’impulsor del projecte, Lenin G. Lemus.


Segons el primer edil, la reducció de l’atur “ha sigut una de les principals preocupacions que hem tingut durant esta legislatura i, per això, hem obert el ventall amb una doble vessant. Per una banda, potenciar la creació de plans de formació laboral i, per altra banda, convertir-nos en un dels municipis de la Comunitat Valenciana amb major implantació de noves empreses”.

En este sentit, durant els últims quatre anys, l’Ajuntament de Llíria ha impulsat 27 plans de formació i contractació de persones desocupades, incrementant en un 610% este tipus d’iniciatives i aconseguint una reducció de la taxa d’atur de més d’un 30%.

L´última iniciativa és el projecte EDIBO, que proposa un programa formatiu de 400 hores, amb un disseny específic per cobrir les necessitats de les empreses del sector de les TIC, que presenten una alta demanda de llocs de treball, però que tenen dificultats per trobar perfils que s’ajusten als requisits que requerixen.
EDIBO és un projecte europeu, finançat per la EEA and Norway Grants Fund for Youth Employment i amb la col·laboració de la Universitat Politècnica de València, que aposta per adaptar-se a la transformació digital de la societat, en una oportunitat única de reinventar-se i obrir una nova finestra en l’àmbit professional.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon