Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La reestructuració de l'àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Bétera permet atendre, assessorar i ajudar els veïns del municipi


L'àrea de Drets Socials de l'Ajuntament de Bétera atén cada mes a centenars de veïns i veïnes del municipi que acudixen a Casa Nebot buscant assessorament i ajudes socials que els permeta millorar la seua qualitat de vida.

En els últims quatre anys este departament ha patit una autèntica reestructuració amb l'objectiu de facilitar la vida de les famílies, per a això s'ha augmentat el nombre de treballadors passant de 4 a 5 treballadors socials (més una coordinadora), d'1 a 3 educadors socials i d'una psicòloga a temps parcial a una psicòloga a temps complet i una parcial, i dos professionals en l'àrea
d'administració.

“A més ara estem també pendents de la incorporació d'un assessor jurídic per a orientar i assessorar persones o famílies sobre qualsevol problemàtica relacionada amb els drets de la ciutadania en l'accés als serveis públics i assessorament a les professionals que porten el cas, mitjançant atenció conjunta amb l'equip d'intervenció, activitats dinamitzadores, informació, etc.”, explica Raquel Puig, regidora de Drets Socials (Compromís).

Durant esta legislatura s'ha posat en marxa el Servei d'Assessorament a Persones Desnonades que ha permés atendre les famílies a Bétera d'una manera més ràpida i directa sense haver d'anar a les oficines de mediació situades a Llíria. “Gràcies a este servei les persones afectades han sigut assessorades ràpidament i personalment des de Bétera, sense haver de desplaçar-se”, explica Raquel Puig.
Estan sent molts els programes socials posats en marxa des de la regidoria, alguns d'ells mancomunats com són el programa comarcal de drogodependència des de gener 2018, EIIA (Equip Específic d'Intervenció amb Infància i Adolescència) o el Programa de Rehabilitació
Psicosocial posat recentment en marxa en el municipi de Bétera.

Programa de Rehabilitació Psicosocial

Este programa, que ha començat este mateix mes de gener, atén ja 5 veïns de Bétera i s'espera que arriben a ser fins a 14 els usuaris arribats de diferents localitats de la comarca. “El programa sorgix de la necessitat de promoure la integració activa de cada persona en la seua comunitat d'origen i generar autonomia personal i social, per tant millora la qualitat de les persones que assisteixen al programa, amb l'objectiu d'una futura reinserció laboral”, explica Raquel Puig.

En l'apartat de Diversitat Funcional la regidoria ha posat en marxa nombrosos tallers per a atendre els veïns i veïnes amb discapacitat de totes les edats, “l'objectiu d'estos tallers consistix a atendre les persones amb diversitat i a les seues famílies, afavorint la seua integració i normalització. En estos moments hem aconseguit que els tallers d'oci terapèutic amb animals i els tallers d'oci com a ball, teatre i expressió corporal funcionen i estiguen plens. Volíem que tant ells com les seues famílies tingueren un respir i una alternativa d'oci i temps lliure”, expliquen des del departament.
L'atenció a menors en risc d'exclusió social és un altre dels objectius. Tal com ja s'estava fent, el departament ofereix un programa d'habilitats socials, reforçat amb la intervenció familiar en el mateix domicili en horari extraescolar, sent una intervenció més individualitzada i especialitzada, i tot això es duu a terme gràcies a l'ampliació dels nostres professionals (educador social).
Els nostres majors

A més l'Ajuntament de Bétera ha posat en marxa l'ampliació en els diferents programes per a persones majors (envelliment actiu), com pot ser el taller d'informàtica durant tot l'any, així com l'augment dels grups dels tallers de memòria, ball, gimnàstica o ball en parella, “volem que els nostres majors visquen la seua jubilació d'una manera activa i enriquidora, potenciant els recursos necessaris perquè els aporte una major qualitat de vida, mitjançant oci actiu i saludable”, expliquen.

Un altre dels programes que s'inicia en el 2018 és el Programa d'Alzheimer per a Majors amb l'objectiu d'ajudar estes persones a mantindre uns nivells d'autonomia i qualitat de vida. Està considerat com un programa de respir familiar i en l'actualitat l'Ajuntament de Bétera es troba en fase d'ampliació del servei quant a la temporalitat amb l'objectiu d'oferir el servei diàriament.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon