Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria aprova la cessió de terrenys per al centre de persones amb diversitat funcional

 Les obres, que executarà la Generalitat, s'iniciaran l'any que ve

L'Ajuntament ha aprovat hui la cessió a la Generalitat d'una parcel•la municipal que forma part del complex d'El Prat. En ella s'ubicarà el centre de dia per a persones amb diversitat funcional de Llíria, després de la rehabilitació i condicionament per a tal fi de l'edifici existent.

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha previst en els comptes autonòmics de 2019 una partida d'1,3 milions d'euros per a l'execució d'esta actuació. El projecte contempla en una primera fase el centre de dia i l'ampliació en una segona per a oferir el servici d'atenció residencial.

El centre serà públic i de gestió pública a través de l'Institut Valencià d'Atenció Social Sanitària (IVASS). A més, donarà servici a tota la comarca. Actualment, hi ha més de 100 persones que podran beneficiar-se d'este recurs al Camp de Túria.

L'alcalde Manolo Civera ha explicat que este tràmit “suposa un pas més per a fer realitat esta iniciativa social i inclusiva, després de la firma del protocol d'intencions firmat el passat mes d'agost amb la consellera Mónica Oltra”.

“És el compromís que tenim amb esta demanda històrica de familiars i associacions de persones amb diversitat funcional, i serà disfrutada en la pròxima legislatura gràcies a la col•laboració entre la Generalitat i l'Ajuntament, per a impulsar equipaments públics de caràcter social necessaris per a atendre als col•lectius més vulnerables”, ha afegit el primer edil.

A estos servicis se suma el centre ocupacional, que en el seu conjunt formarà part del gran complex socioassistencial projectat al Centre Cívic El Prat, que serà un espai social i inclusiu de referència en tota la zona.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon