Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Mes de 150 veïns i veïnes es manifesten a Vilamarxant demanant el trasllat de la macro granja avícola


Van començar aquest matí amb una concentració en la porta de l'Ajuntament on "van trobar a faltar la presència de l'alcalde" per a parlar amb ells, com  esperaven els veïns. Posteriorment han marxat per alguns carrers per a mostrar el seu rebuig a la instal·lació de la granja avícola de "gallines ponedoras", que al seu judici suposa un risc  per a la seua salut,  la seua qualitat de vida i el futur de la zona, Els veïns demanen que no s'instal·le una granja de les característiques de la qual es construeix a tot córrer, tan prop dels seus habitatges i a uns metres del Parc Natural de Les Rodanes.

Els veïns i veïnes que s'han manifestat han anunciat segons hem pogut parlar amb alguns d'ells, que "aquesta no serà l'última actuació perquè es troba en joc la nostra qualitat de vida" i és que, com indicaven, "no es tracta que no s'instal·le una granja, sinó que es trie un lloc menys molest, menys contaminant i allunyat dels habitatges i del Parc Natural de Les Rodanes".

"L'Ajuntament tindria molt a dir si volguera".


Els veïns defensen que l'Ajuntament té bastant capacitat d'actuació en aquest cas, però que ha cedit a les pressions d'una indústria per raons que desconeixen. De fet els seus assessors els han indicat que és precisament l'Ajuntament el que té capacitat per a regular aquest tipus d'activitats en el municipi i que molts ho han fet per a evitar aquestes situacions.

Recentment la Unió Europea ha desenvolupat un estudi que qualifica a aquest tipus d'indústries com de les més contaminants i demostra que els majors impactes en 16 de les categories analitzades es deriven de la producció del pinso subministrat a les gallines "ponedoras".




Mapa de la ubicació obtès pels veïns en verd el Parc Natural el cercle  la Granja rodejantla les vivendes

La instal·lació de la granja que avui dia ja està més avançada  encara
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon