Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació assisteix a 400 dones víctimes de violència masclista a través d'un sistema telemàtic


•    La corporació provincial atén a nivell tècnic a municipis de menys de 20.000 habitants en la lluita contra aquesta xacra social, mitjançant un conveni amb el Ministeri de Sanitat, la FEMP i Creu Roja

16/octubre/2018 El Servei d'Atenció i Protecció per a Víctimes de Violència de Gènere, ATENPRO, és un mecanisme d'atenció immediata i a distància a les dones víctimes de violència de gènere a través de la tecnologia mòbil. La corporació provincial, a través d'un conveni signat amb el Ministeri de Sanitat, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i Creu Roja, aissteix en l'actualitat a 400 dones víctimes de violència masclista en els municipis valencians de menys de 20.000 habitants.

El servei consisteix en l'atenció immediata a la dona a través d'un telèfon mòbil amb GPS al que pot accedir les 24 hores del dia, els 365 dies de l'any, siga el que siga el lloc en el qual es trobe. Des de la seua engegada en 2013, el servei ha atès a 6.689 dones en la província de València i actualment 1.388 compten amb expedient actiu, segons dades de Creu Roja, entitat que presta el servei en la província.

Dins d'aquest conveni, la Diputació de València gestiona mitjançant la secció d'atenció domiciliària, dependent de l'àrea de Benestar Social, una mitjana de 400 correus electrònics mensuals remesos des dels serveis socials dels municipis valencians, estiguen o no adherits al conveni.

El servei ATENPRO ha sigut presentat en les jornades de formació al personal de nou ingrés en el servei: tècnics i tècniques de serveis socials dels ajuntaments, agents d'igualtat de la Generalitat Valenciana i agents de les forces de seguretat de l'estat. Un acte en el qual han participat el delegat del Govern, Juan Carlos Fulgencio, el president provincial de Creu Roja, Rafael Gandia, i la diputada d'Igualtat, Isabel García.

En la seua intervenció, García ha subratllat l'excel·lent treball i la coordinació del personal tècnic de la Diputació amb els serveis socials municipals. Així mateix, ha posat l'accent en la importància de la formació en la lluita contra “la major de les desigualtats”. La diputada ha destacat el paper de la corporació en la formació de més de 700 policies locals i quasi 500 persones de perfil tècnic i polític en matèria d'Igualtat, així com l'engegada de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon