Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat Camp de Túria reclama a la Consellería la millora del transport públic de tota la comarca

La Mancomunitat Camp de Túria ha presentat recentment en la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori un informe en el qual s'arrepleguen les al·legacions que han realitzat els municipis afectats pel projecte de “Servei Públic de Transport de Viatgers per Carretera CV 103, València Metropolitana Nord-Oest”, en el qual s'estableixen les directrius de la concessió dels autobusos per a un termini de deu anys.

“Des de la Mancomunitat apostem per un transport públic de viatgers sostenible i de qualitat en el Camp de Túria. Entenem que el transport públic és una eina més per a vertebrar la comarca, i que tots i cadascun dels municipis han de comptar amb un servei de transport públic per carretera que satisfaça les seues necessitats”, assegura la presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria i alcaldessa de Marines, Mª Dolores Celda.

Entre les principals reivindicacions destaquen l'augment de la freqüència dels autobusos que connecten els municipis entre si i també amb la ciutat de València, així com la creació de noves línies transversals. “Del que es tracta, explica Mª Dolores Celda, és d'oferir als ciutadans un servei de qualitat que permeta l'accés als equipaments més rellevants de la comarca. Em referisc a hospitals, instituts, registre civil, jutjats, etc.”.

Els municipis també demanden l'adaptació de la freqüència de pas del transport als horaris laborals, a les universitats, i també la creació d'un servei de transport nocturn en cap de semana

Així mateix, es pretén que en aquest projecte es tinga en compte, no solament l'increment poblacional previst en alguns dels municipis que conformen el Camp de Túria, sinó també el potencial turístic de la comarca, que posseeix un impressionant patrimoni natural i paisatgístic, arquitectònic i cultural, molt proper a la ciutat de València. “No podem oblidar que la comarca compta amb dos parcs naturals: la Serra Calderona i el Parc Fluvial del Túria, i amb importants vestigis arqueològics”, afirma la presidenta de la Mancomunitat.

Igualment, els municipis reclamen marquesines en les parades de les línies d'autobús, una aposta ferma per l'ús dels vehicles respectuosos amb el medi ambient, i la implantació de vehicles adaptats a persones amb mobilitat reduïda, entre altres qüestions.

Pla Comarcal de Mobilitat


La Mancomunitat Camp de Túria porta més d'un any establint les bases del que serà el Pla Comarcal de Mobilitat, amb el qual des d'aquesta institució supramunicipal es pretén cohesionar la comarca i potenciar l'ús del transport públic amb autobús i amb tren i els desplaçaments amb bicicleta i a peu, en els 17 municipis que integren la comarca.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon