Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'àrea Industrial l'Horta Vella de Bètera tindrà noves infraestructures per una subvenció de 825 mil euros de l'IVACE

L'Ajuntament de Bétera ha rebut de l'IVACE una ajuda per import de 825.000€ per a finançar projectes per als exercicis 2018 i 2019 d'inversió encaminats a la millora, modernització i dotació d'infraestructures i servicis en el parc industrial l'Horta Vella.

El Conseller d'Economia, Rafael Climent, va anunciar fa uns dies un increment de dos milions d'euros en estes ajudes destinades a projectes de millora, modernització i dotació d'infraestructures i servicis en polígons que comptaven amb un partida inicial de 22,59 milions d'euros.

Els 24,59 milions d'euros serviran per a millorar 166 polígons industrials de 106 municipis i 23 comarques i permetrà subvencionar els projectes de millora "com a mínim en un 70%". En el cas del polígon de l'Horta Vella de Bétera i els 17 polígons que estan ubicats en el Camp de Túria i Camp de Morvedre han sigut subvencionats al 100% amb una inversió de 5,7 milions.

Estes iniciatives de l'IVACE, tenen com a objectiu el modernitzar les estructures industrials que existixen al País Valencià, així com dinamitzar econòmicament este sector perquè siga una font de generació de noves ocupacions, generant una major atracció quant a servicis i infraestructures i permetent la implantació de nous negocis.

En esta àrea industrial de l'Horta Vella, dotada de 418.000 m2 en el que s'ubiquen 63 empreses, es van a dur a terme una sèrie d'actuacions, algunes pretenen millorar les instal·lacions ja existents, modernitzant-les i adaptant-les a les normatives actuals en seguretat i eficiència, altres pretenen millorar-les tant en qualitat com accés a xarxes de comunicacions o de protecció anti intrusisme. També es preveu l'augment de dotació per a l'arreplega de residus.

Les actuacions que es van a executar dins d'esta línia d'ajudes són les següents:

- Obra civil per a la implantació de fibra òptica i altres servicis consistent en l'adaptació i extensió de les canalitzacions preexistents de manera que es permeta l'accés a la xarxa en aquells punts en què no hi havia connexió a les xarxes de les companyies distribuïdores.

- Vigilància a través de CCTV connectat a la policia local, consistent en la instal·lació de cambres en els punts d'entrada, eixida i encreuaments.

- Transport públic, consistent en la instal·lació de passarel·les de vianants, la qual cosa permetrà l'accés de vianants des de la parada de la línia FGV al polígon.

- Instal·lació d'una passarel·la de vianants.

- Millora de la imatge del polígon per mitjà del reforç d'una pantalla vegetal perimetral de tot el polígon.

- Millora de l'enllumenat públic per mitjà de la millora de l'eficiència de les lluminàries instal·lades incloent sistemes de control i monitorització del mateix en tota la seua extensió.

- Servicis contra incendis per mitjà de la renovació i millora de la instal·lació preexistent d'hidrants d'incendi del polígon, adaptant-les al reglament de protecció contra incendis en instal·lacions industrials.

- Implantació de sistemes de gestió de residus (en especial els perillosos) per mitjà de la instal·lació, senyalització i abalisament de contenidors de distintes fraccions d'arreplega per a fomentar i augmentar el reciclatge en el 100% del polígon.

- Millora de les zones verdes consistent en la implantació d'un recorregut biosaludable en la zona verda principal del polígon.

- Creació d'una ferramenta web amb informació del polígon industrial de l'Horta Vella accessible a IVACE.

- Millora viària consistent en la millora de l'accés al polígon per vial rodat secundari existent el qual es transformarà en un accés directe.

- Senyalització i identificació dels carrers per mitjà de la instal·lació de cartelería visible sobre pal en les interseccions de tots els carrers.

- Senyalització horitzontal i vertical de tràfic a fi d'aclarir la circulació de tràfic i vianants en la totalitat del polígon.

- Millora en el subministrament d'aigua bruta i potable així com l'augment del seu cabal i pressió.

Totes estes actuacions s'executaren entre els exercicis 2018 (45%) i 2019 (55%) . Per al regidor d'Indústria i Ocupació de l'Ajuntament de Bétera, Augusto Sevilla, "Estes inversions suposaran una molt important millora de les condicions, infraestructures i servicis del parc empresarial Horta Vella que impulsarà la competitivitat de les nostres empreses i la generació de llocs d'ocupació en el nostre municipi".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon