Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Qui menteix no mereix representar a la ciutadania article de Pura Peris

Si hi ha alguna cosa que considere inadmissible en qualsevol persona, però sobretot en aquelles que diuen representar-nos a totes és que ens tracten d'enganyar dient coses inexactes o falses.

I això és el que vaig observar en el ple d'abril de l'Ajuntament de l’Eliana per part de la representant i portaveu del grup Compromís, i em dol especialment per què aquesta senyora és la regidora d'igualtat pel que flac favor està fent a les dones del nostre poble amb aquestes asseveracions i amb altres accions de les que ens van donar compte en el ple.

Crec que es recordarà, doncs això sí la tècnica del màrqueting la saben fil per randa, que en ocasió de la celebració del 8 de març es va convocar una trobada d'artistes urbans amb la finalitat de transmetre un missatge d'igualtat dotant amb 300 euros per projecte, sent quatre els seleccionats. Aquesta expressió artística es pot veure en el llenç del túnel del metro de l'estació de l'Eliana ...
Doncs bé si s'acosten osbervaran com al costat de la intervenció artística es dóna publicitat a dues empreses relacionades amb l'art, una de l'eliana i una altra de valència.
Publicitat en un bé de domini públic? Sense cap pagament de taxa per l'aprofitament especial que això suposa? I pot qualsevol empresa pintar-hi la seva publicitat?
Davant les preguntes que se li van fer a la regidora, la Sra. Montaner en primer lloc va reconèixer desconèixer el fet ... com? Per ventura no s'ha passat a veure com ha quedat la intervenció artística que ha pagat amb els diners de tota la ciutadania? I el que és més greu, va pretendre ocultar la, pel que sembla ocorreguda, irregularitat al•legant que a la convocatòria es podien presentar tant "artistes individuals com entitats", i això no és així.

Només cal acudir a les bases que se suposa van sortir de la Regidoria, per observar o bé que aquesta senyora desconeixia les bases que ella mateixa aprovà- el que evidenciaria si més no negligència en l'exercici de les seves responsabilitats com a regidora delegada de l'alcalde-, o el que seria més greu, que va utilitzar una inexactitud per tapar una possible deixadesa en la funcions o per tractar d'ocultar el fet d'haver pres una decisió adjudicant al projecte a empreses, no sabem amb quina finalitat o benefici, cosa no possible segons les seves pròpies bases.
Com que no sóc persona que li agrada argumentar sense evidències, jutgen vostès.
Les bases i la resolució Podeu llegir al web municipal ... o als links que els adjunt ...
Si accedeixen a la base llegiran:
«3. PARTICIPANTS
Artistes urbans, de l'Àmbit de l'grafit, la il•lustració, les arts plàstiques, el disseny o QUALSEVOL Altre Àmbit artístic i creatiu. Obert a la diversitat de cultures i a persones amb diversitat funcional. La inscripció serà gratuïta, i hi podran participar Totes les persones interessades individualment o en grup, sempre que posseïsquen els condiciones Següents:
• Majors de 18 anys.
• Qui opti per participar de forma col•lectiva, designaran una persona com a REPRESENTANT Davant de la entitat organitzadora, a qui correspondrà l'Exercici dels drets il 'assumpció de les Obligacions que és derivin de la Trobada a Tots els efectes.
• Les persones candidates presentessin un projecte per a intervindré en un mur de 5 x 2 m, la temàtica del qual versarà sobre l'apoderament de les dones a l'actualitat.
• Presentar la documentació prevista d'aquesta convocatòria.
• Cada participant o Col•lectiu haura de presentar una o Diverses Propostes originals i inèdites, entenent per tal la que segueixi de la Seua Propietat exclusiva i que no Haja sigut premiada per Altres concursos i / o trobades o Estiguin a l'espera de la Decisió d'1 jurat.
La persona o el grup participant respondrà Davant de L'organització de l'autoria i originalitat del projecte Presentat. "

És a dir que la convocatòria estava oberta només a artistes que treballessin de forma individual o bé a aquelles que decidissin treballar com a grup, però això Sra. Montaner no és el mateix que admetre un taller d'art o empresa dedicada a l'art ... ..lo que en cap cas s'admet en la convocatòria i equiparar les dues coses és desconèixer el que suposa l'art en l'actualitat.

Per si la situació no fos ja de per si estranya, si ens preguntéssim quins artistes es van presentar i com es diuen els seleccionats no trobaríem respostes ja que si busquem en la resolució de la convocatioria qui són els artistes adjudicataris, ens vam quedar sense saber-ho, excepte en el cas del Taller artesà de l'eliana (empresa) que és l'únic que apareix referenciat. Els altres tres projectes, tots ells van obtenir 300 € en materials per a elaborar la seva expressió artística, no tenen assignat autors. Aquesta forma de resoldre no sembla molt respectuosa amb la transparència, matèria de la qual casualment també és responsable la mateixa regidora.

Sincerament, aquests són els representants que ens mereixem els ciutadans i particularment les ciutadanes d'aquest poble? Què pensa de tot açó el Sr. Alcalde que en definitiva és qui li ha delegat  les àrees de responsabilitat i per tant és el responsable últim de les accions dels seus regidors delegats?
.
Tant de bo vinguessin més veïns i veïnes als plens, potser així els que ens representen, ja que cobren per exercir les seves competències, no es limitarien a fer-se fotos, posar-se samarretes o participar en concentracions, sinó que a més s'esforçarien per gestionar de forma honesta, correcta i com es mereix la ciutadania.

Pura Peris, portaveu del Verds de l’Eliana.  Grup EU-Els Verds, sumem per l’Eliana.

enllaços referits:  resolució ,    bases
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon