Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Les subvencions de Pobla de Vallbona per a transport d'alumnes d'educació universitaria, batxillerat i mitjàs puja quasi 17.000 euros

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona ha aprovat de forma definitiva unes subvencions amb les quals vol cobrir una part de les despeses derivades del transport d'alumnes i alumnes que cursen educació postobligatòria (universitaris, batxillerat, cicles formatius de grau mitjà o superior) fóra del terme municipal poblà, durant el curs escolar 2016/2017.

Així, 89 de les 114 sol·licituds que es van presentar van complir amb els requisits establits i s'han repartit els 16.725 euros que s'han consignat per a aquestes subvencions. La quantia màxima a la qual es podia accedir era de 200 euros per cada estudiant.

En aquestes 'beques' per a la mobilitat s'establia quin era la renda que no podia superar cada unitat familiar que aspirara a rebre aquestes subvencions. Així, en les famílies de dos membres, les rendes anuals no havien de superar els 24.089 euros a l'any; en les famílies de tres membres, els 32.697 euros a l'any; en les de quatre membres, els 38.831 euros a l'any; en les de sis membres, els 46.853 euros a l'any; en les de set membres, els 50.267 euros a l'any; i les de vuit membres, els 53.665 euros a l'any.

A partir d'un membre més en la unitat familiar, la xifra que s'afig són 3.381 euros per cada membre computable. En la documentació que reglava la forma de baremar de cada sol·licitud quedava establit que es consideraven els membres d'aquesta unitat familiar el pare i la mare de l'alumne sol·licitant de la beca; el/la propi/a alumne/a; i els seus germans/as menors de 26 anys, així com els majors de 26 anys que tinguen acreditada una discapacitat física, psíquica o sensorial igual o superior al 33% (sempre que qualsevol d'ells residisca en el mateix domicili i no perceben cap tipus d'ingressos).

A l'hora d'avaluar cada cas, es tenia en compte no solament la renda familiar, sinó també la distància existent entre el domicili de la persona sol·licitant de les ajudes respecte al centre escolar al qual s'havia de desplaçar, així com les seues circumstàncies sociofamiliars. La quantitat màxima que se li podia assignar a cada beneficiari era de 200 euros.

L'edil d'Educació i Serveis Socials, Regina Llavata, considera que estem davant un nou exemple de les prioritats municipals se centren a cobrir els serveis bàsics: “Des del primer dia, l'actual equip de govern ha prioritzat la prestació de serveis i l'atenció de les necessitats bàsiques de les persones, especialment dels qui es troben en una situació més pròxima a l'exclusió social. En qualsevol cas, l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona incrementa les seues partides en diferents àmbits, per a sufragar part de les despeses derivades de l'educació dels més joves, mesura que també s'ha aplicat a altres aèries socials”.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal