Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Centre de Salut de la Pobla de Vallbona amplia en 9 consultes noves el seu espai d'atenció primària per als pacients del municipi

La directora territorial de Sanitat a València (Maite Cardona) i el gerent del Departament de Salut de l'Hospital Arnau de Vilanova-Llíria (Juan Domene) han visitat avui el Centre de Salut de la Pobla de Vallbona, que ha ampliat en 9 consultes noves el seu espai d'atenció primària per als pacients del municipi.

Aquest increment de l'espai on el personal sanitari pot prestar els seus serveis ha sigut possible després d'una inversió de 497.000 euros, que forma part del 'Pla de Dignificació d'Infraestructures' que s'està impulsant des de la Conselleria de Sanitat. En els treballs d'ampliació, s'ha construït una planta més en la qual s'han habilitat 9 consultes noves, 2 banys adaptats i un ascensor. També s'han reformat les escales.

Amb aquestes noves estances s'evitarà que les consultes tinguen una doble funcionalitat, que és la situació que s'anava donant fins ara, la qual cosa dificultava el treball dels metges i personal d'infermeria. A més, s'ha renovat la porta d'entrada i s'ha canviat és sistema de climatització del centre. Segons ha explicat Juan Domene, “durant el present 2018 està previst escometre una sèrie de millores en la part de l'edifici que no forma part d'aquesta ampliació”.

Pel que fa a la plantilla mèdica, el centre de salut de la Pobla de Vallbona compta ara mateix amb 9 metges i 4 pediatres, xifra que està previst ampliar en 2018. Ja en 2017 es va incorporar un metge més al centre i en el present any s'ampliarà aqueixa xifra amb un metge més i un altre infermer/a.

L'alcalde de la Pobla de Vallbona ha recorregut les diferents consultes, juntament amb l'edil de Salut Pública i Sanitat (Javier Nóvoa) i altres membres de l'equip de govern poblà. Josep Vicent Garcia ha assenyalat que la data d'avui és important, “ja que es dóna resposta a una reivindicació que ha estat massa temps sense atendre's. Des de 2012 s'estava esperant aquesta ampliació, encara que l'única cosa que veien els habitants de la Pobla era un cartell que anunciava unes obres que ni tan sols començaven a escometre's. Avui aqueixes millores són una realitat palpable... després de complir-se, ara sí, amb els terminis que es van marcar a l'inici de les obres”.

Garcia ha afegit que aquest increment en el nombre de consultes ha de veure's acompanyat per un increment en el nombre de professionals sanitaris: “A poc a poc s'ha incrementat la plantilla, i esperem que arribe un parell de professionals més per a poder aconseguir unes ràtios que s'ajusten a les necessitats de la nostra ciutadania. Esperem, així mateix, que s'aconseguisca millorar l'eficiència del personal que atén les cites que es donen a les persones malaltes que acudeixen a aquest Centre de Salut”.

La Directora Territorial de Sanitat a València, Maite Cardona, ha destacat que aquesta ampliació “és un pas més dins del Pla de Dignificació d'Infraestructures de la Conselleria de Sanitat i una clara aposta per la millora de l'assistència en Atenció Primària. Amb aquestes mesures ajudem a millorar la qualitat d'atenció cap als pacients i disminuïm les demores assistencials. Al mateix temps, dotem al personal sanitari d'uns espais de treball més adequats per al tipus d'atenció que han de prestar”.




Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon