Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Setmana d'activitats per a la conscienciació contra la violència de gènere a Vilamarxant

Tots els actes contra la violència de gènere programats per a este mes en el següent enllaç: Actes contra la violència de gènere o al document adjunt

El pròxim 25 de novembre, Dia Internacional contra la Violència de Gènere, una barbàrie social que, malauradament, encara està present en la nostra societat. Esta jornada va estar instaurada per l'Assemblea General de les Nacions Unides en desembre de 1999, convidant a governs, organitzacions internacionals i organitzacions no governamentals a convocar activitats per sensibilitzar a la opinió pública sobre el problema de la violència contra les dones.
L'Ajuntament de Vilamarxant se suma a esta tasca conscienciadora per caminar, tots junts, cap a una societat de respecte, igualtat i on desapareguen estos fets que atempten contra la vida i la integritat de les dones. Per això, durant el mes de novembre, s'han programat diferents activitats on es vol involucrar a tota la població.

Reflexió a través de la dansa
Este diumenge, dia 19, hi haurà una activitat de dansa contemporània enfocada a traslladar missatges d'igualtat i respecte. La cita serà a les 18.30 hores, a la Casa de la Cultura i amb entrada lliure.
En primer lloc hi haurà un taller gratuït de dansa, impartit pel ballarí i coreògraf Abel Martí Belda. L'artista convida a tots els veïns i veïnes a participar en ell ja que assegura que "es tracta d'una activitat poc comuna en què podran ballar, tots junts, pares i mares, iaios i iaies i xiquets i xiquetes. A més, el taller pretén sensibilitzar a les persones cap a un camí de convivència i d'igualtat. Al mateix temps, es crearà un espai de diversió i de connexió amb el cos i amb els altres".
Després, la companyia d'Abel Martí interpretarà l'espectacle de dansa contemporània 'El Crit d'Eva', que reflexiona sobre l'opressió de la dona al llarg de la història.

Concentració a l'institut
Divendres, 24 de novembre, tindrà lloc la jornada de rebuig a este greu problema social. De matí, la concentració mensual contra la violència de gènere, que habitualment té lloc a l'Avinguda Dos de Maig, es trasllada a l'IES les Rodanes. Es convida a tota la població a sumar-se a un acte de condemna a les seues instal·lacions. Els assistents podran vore el treball dels alumnes del centre que, a través de l'Equip  de Convivència i Mediació, han preparat per llançar un missatge de repulsa a qualsevol tipus de violència contra les dones. L'activitat serà a les 10.45 hores, però les portes del recintes estaran obertes al públic a partir de les 10.30 hores.

Este esdeveniment s'emmarca dins la campanya de l'ONU titulada 'Uneix-te al taronja. Pinta el món de taronja'. Amb ella, es pretén mobilitzar a la població i posar de relleu les qüestions relacionades amb la violència contra dones i xiquetes, no solament una vegada a l'any, sinó de forma permanent i diària.
A més de la concentració a les instal·lacions de l'institut, els dies 22 i 23 els alumnes visitaran diverses associacions i institucions municipals per convidar-les a que se sumen a esta iniciativa col·lectiva.

Acte institucional i lliurament de premis
De vesprada, els actes de condemna es traslladaran a la Casa de la Cultura, a les 18.30 hores. Allí es llegirà un manifest i es lliuraran els premis del concurs literari 'Carta a una persona maltractadora' i del concurs de cartells contra la violència de gènere. El termini de presentació de treballs finalitzava este dilluns i el jurat haurà de dirimir entre les 17 obres presentades per al concurs literari i 6 pel que fa al de disseny.
La segona part de la vesprada estarà dedicada a la música. A través d'ella també es llançarà un missatge contra la violència masclista i per conscienciar en l'educació en igualtat. Serà amb l'actuació d'una representació de músics de la Unió Artística Musical de Vilamarxant.

Joves i teatre contra les desigualtats i la violència
Els joves de Vilamarxant, a través de la Casa de Joventut, també faran la seua aportació llançant diferents missatges de conscienciació. Este mateix divendres, 17 de novembre, elaboraran un panell de rebuig dins de les activitats programades per al Vilanit. I divendres, dia 24, faran el seu sopar mensual contra la violència de gènere, a les 20.30 hores, a la Casa de Joventut.

Dos dies després, diumenge 26 de novembre, la Casa de la Cultura acollirà la representació teatral 'Passos lleugers', de CRIT Companyia de Teatre, per al públic adult i juvenil. Serà a les 18.30 hores i amb entrada gratuïta. La peça té un marcat caràcter sensibilitzador, ja que en ella es farà una lectura dramatitzada a partir de situacions reals de violència masclista que han sigut documentades per l'ONG Amnistia Internacional a diferents països del món.

El regidor de Benestar Social i Polítiques d'Igualtat, Voro Golfe, ha volgut agrair la implicació "de diferents col·lectius i institucions per tal de traslladar un missatge unànime de condemna contra la violència de gènere. Encara queda un llarg camí de respecte, educació i igualtat per recórrer, perquè este és un problema comú i que hem de solucionar entre tota la societat". També destaca que "més enllà dels actes d'este més en què es visibilitza este greu problema social, la nostra tasca és la d'intentar que els missatges no siguen efímers i que es mantinguen vius en la consciència de totes i de tots per esborrar de la societat qualsevol costum masclista o episodi violent, i caminar cap a la llibertat i el respecte humà".
.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon