Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria comptarà amb un Punt de Trobada Familiar

La Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives posarà en funcionament un Punt de Trobada Familiar (PEF) a Llíria. Esta nova infraestructura acollirà el desenvolupament de les activitats en relació amb el compliment del dret de visites entre fills, filles i els seus progenitors i familiars. Així, cobrirà totes les poblacions de l'interior que abans devien anar fins a altres punts com Mislata. 

Els recursos i terminis d'execució necessaris per a la seua entrada en funcionament ha sigut el principal tema de la reunió de treball mantinguda hui entre el secretari autonòmic d'Inclusió i de l'Agència Valenciana de la Igualtat, Alberto Ibáñez, la directora general d'Infància i Adolescència, Rosa Molero, i l'alcalde, Manolo Civera, acompanyat de la regidora de Benestar Social, Vallivana Murgui.

En este sentit, Llíria es beneficiarà del nou model inclusiu de Punts de Trobada Familiar basada en l'evidència, en la prevenció i intervenció, amb equips interdisciplinaris i més enfocats a la psicologia infantil. D'esta manera, es tracta de passar d'un model que es limita a facilitar el lliurament dels xiquets i xiquetes per a les visites amb els seus familiars, a un nou que recolza l'aprenentatge de les relacions familiars i també el respecte als drets dels xiquets, xiquetes i adolescents de tenir visites gratificants amb els seus familiars i que estos aprenguen a tenir relacions amables i respectuoses.
El nou model de la Conselleria suposa l'ampliació i adaptació de l'horari d'atenció a les necessitats reals del servei per facilitar la coordinació amb altres serveis i programes, especialment, jutjats, serveis socials i Seafis, centres educatius i de salut.

Una altra novetat d'estos PEFs és la seua concepció de prevenció i intervenció, en poder tractar casos de forma voluntària o derivada pels serveis socials municipals sense necessitat de cap resolució judicial".
L'alcalde ha guiat una visita als representants de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives pel centre de Villa Ángeles, on es preveu que se situe el nou Punt de Trobada Familiar, una vegada que el Govern valencià execute el projecte.

El futur Centre de Recepció de Menors

Durant la reunió també s'ha parlat dels terminis per a l'execució i posada en funcionament del centre de recepció de menors d'edat tutelats, i que se situarà al Centre Cívic El Prat. L'Ajuntament aporta els terrenys, la Diputació de València inverteix en la construcció del centre i la Generalitat Valenciana ho dotarà dels recursos necessaris de personal, que preveuen en 2018 d'un pressupost de prop d'1,8 milions d'euros per 60 llocs de treball.

Es tracta d'un projecte que, al costat d'altres serveis del departament de Benestar Social, "converteix a Llíria a la capital dels recursos socials de la comarca de Camp de Túria", segons ha especificat el secretari autonòmic.

Projectes del departament de Benestar Social de Llíria

 Durant la sessió de treball s'han tractat altres qüestions relacionades amb les polítiques locals entorn de la infància i la família, nous recursos i finançament per al futur. D'esta forma, des de la Generalitat han volgut felicitar a Llíria per l'extensa varietat de programes en funcionament per a l'atenció primària a famílies i menors en risc d'exclusió social, especialment els projectes de desenvolupament sociolaboral i educatiu del poble gitano.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal