Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera reestructura l'equip de govern després de l'eixida de Daria Terradez que ja està ocupant un lloc a Europa

La que fóra regidora de Serveis Socials a Bétera, Daria Terradez, ja està complint les seues funcions en el Consell com a Directora de Relacions amb la Unió Europea.

El seu substitut (següent en la llista de Compromis) ha press possessió. Joano Baudés com a regidor de Compromís ha comportat una redistribució de delegacions entre quatre dels deu regidors que conformen el govern de Bétera.

La remodelació de l'equip de govern afecta les delegacions que han assumit Joano Baudés, Cristina Ballesteros, Neus Sánchez i Raquel Puig. Al plenari d'ahir també es votà l'alliberament de Raquel Puig (abans era Terrádez la regidora amb dedicació exclusiva). S'aprovà pels 10 vots de l'equip de govern (Compromís, PSPV-PSOE i Asamblea Bétera Ciudadana) i les abstencions del PP, Mas Camarena-Cube, Ciudadanos i el regidor no adscrit. A cap dels partits de l'oposició els agradà com s'havia dut la designació per a la dedicació especial de la regidora de Compromís. Puig explicà que per respecte als xiquets de l'escola on treballa –i per la tramitació al mateix centre escolar– no havia pogut informar abans. La regidora nacionalista suma a Cultura, Festes i Tradicions l'àrea de Drets Socials. Percebrà 36.000 euros anuals.

Dilluns, en el plenari ordinari d'octubre, l'alcaldessa Cristina Alemany anuncià les noves tasques de cada regidor. Baudés dirigirà les àrees de Turisme, Patrimoni, Mobilitat, Trànsit, Medi Ambient, Residus i Neteja Viària. Neus Sánchez (Compromís) ja no durà Medi Ambient però suma Manteniment d'Edificis i Instal·lacions Públiques. Cristina Ballesteros (PSPV-PSOE) afegeix Enllumenat Públic a Agricultura, Obres Públiques, Aigua i Parcs i Jardins. Finalment, Raquel Puig agafa Drets Socials (té també Festes i Tradicions i Cultura). Puig serà la nova regidora amb dedicació exclusiva en substitució de Daría Terrádez (actualment Directora General de Relacions amb la UE).

Per la seua part Joano Baudés va donar les gràcies a tots en formar part, novament, de la corporació municipal. Baudés convidà el públic a passar pel seu despatx per fer totes les suggerències al voltant de les regidories de Turisme, Patrimoni, Mobilitat, Trànsit, Medi Ambient, Residus i Neteja Viària. "Estaré a l'edifici d'Urbanisme i Policia dilluns i dimecres de 17 a 20 hores", explicà el regidor.

Mocions de socialistes i populars al plenari

En l'apartat de mocions el PP presentà dues que comptaren amb el recolzament de totes les forces polítiques. La primera instava a l'equip de govern a que es faça un seguiment de les mocions que s'aproven en ple on line, de manera que els ciutadans tinguen constància, per exemple, de si s'han aprovat, si tenen pressupost, si ja s'han executat. És a dir, que podran saber en quin estat es troben les mocions en tot moment des que es registren, van al ple, es tramiten i es duen a terme.

L'altra moció dels populars va encaminada a promoure la instal·lació d'uns panells informatius als barris d'ús exclusiu de veïns, col·lectius i associacions.

El PSPV-PSOE també portà a plenari dues mocios. Una dirigida als agricultors perquè puguen fer front a la sequera. L'acord, aprovat per unanimitat, es tradueix en demanar als ministeris d'Economia, Hisenda i Agricultura l'aplicació del mòdul 0 de la declaració dIRPF de 2016 per a tots els llauradors que han hagut de fer regs addicionals per la sequera. Igualment se sol·licita l'exempció de l'IBI rústic per als termes municipals que han patit sequera, així com demanar a la Conselleria d'Agricultura ajudes específiques per hectàrea productiva afectada. Finalment, s'establirà com a punt de l'ordre del dia al Consell Agrari Local "la sequera i els seus problemes derivats".

L'altre acord impulsat pels socialistes és la petició al govern espanyol de la implantació d'un salari mínim vital per a les persones i famílies més necessitades. En este cas Mas Camarena-Cube fou l'únic partit que no votà a favor i es va abstindre.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon