Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat i la Diputació de València coordinen les actuacions en matèria de Memòria Històrica


La diputada delegada de Memòria Històrica en la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo, s'ha reunit amb el director general de Reformes Democràtiques de la Conselleria de Justícia, José García Añón, per a donar a conèixer al responsable autonòmic en matèria de memòria històrica, l'ambiciós programa que pretén aplicar des de la Corporació Provincial.

En l'encontre, Pérez Garijo ha explicat les línies mestres que guiaran la política provincial de Memòria Històrica, que en la seua opinió "han d'estar consensuades i coordinades amb diversos actors de la societat civil i, especialment, amb el Consell, d'aquí la importància d'aquesta reunió, després de la que vam mantindre amb la Conselleria de Transparència, que té competències compartides en matèria de memòria amb la Conselleria de Justícia".

El Pla a desenvolupar per la Delegació de Memòria Històrica de la Diputació de València durant aquesta Legislatura comprén diverses actuacions, entre les que destaquen la creació d'una oficina d'atenció a les víctimes, que haurà de comptar amb personal especialitzat, format i amb experiència en qüestions com la indagació, localització i identificació de les persones desaparegudes, incloent l'exhumació dels cossos, o una partida pressupostària dirigida als municipis per a dur a terme actuacions vinculades als "llocs de la memòria", és a dir, canvi de plaques dels carrers o actuacions sobre béns immobles, així com inclusió de plaques explicatives o elaboració de guies municipals sobre aquests llocs de la memòria.

La vicepresidenta quarta de la Diputació de València ha valorat molt positivament aquesta reunió i ha emplaçat al director general de Reformes Democràtiques a mantenir una coordinació estable entre ambdues administracions per a poder fer efectiva una adequada política de Memòria Històrica a la província i al País Valencià, tants anys absent de l'agenda política, perquè "no es tracta d'un compromís publicitari del govern provincial, sinó que respon al convenciment ple d'aquest govern que la memòria és absolutament necessària per a la salut de qualsevol sistema democràtic" ha conclòs.
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon