La diputació engega un programa de formació de càrrecs públics electes La diputació engega un programa de formació de càrrecs públics electes
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La diputació engega un programa de formació de càrrecs públics electes

L'àrea de Formació de la Diputació de València llança huí dilluns el programa de Formació de Càrrecs Electes per a 2016, el primer d'aquesta legislatura que incrementa considerablement l'oferta formativa dirigida a gestors públics després del canvi polític que ha duplicat el nombre d'alcaldes i regidors que accedeixen per primera vegada als ajuntaments de la província.
 
L'objectiu principal d'aquest pla és dotar als càrrecs públics d'eines que faciliten la seua acció de govern o oposició, en la línia de desenvolupar les capacitats directives i de lideratge dels responsables polítics en les entitats locals. En xifres, es tracta d'un programa amb 12 cursos, enfront dels 4 de l'anterior edició; 94 hores, més del triple de les 27 que es van impartir en 2015; 290 places, per les 200 oferides en la passada edició; i set cursos descentralitzats que s'impartiran fora de la capital.
 
El diputat d'Administració General, Pepe Ruíz, ha manifestat que "aquesta proposta de formació per als càrrecs electes de la província de València sorgeix del convenciment que una adequada formació d'aquest col·lectiu tindrà un impacte positiu en l'acció política local i com a conseqüència en la qualitat de vida dels veïns".

En el marc dels seminaris d'habilitats directives, s'impartirà a Gandia el curs de Gestió del temps, a València el de Lideratge i valors, a Xàtiva el de Mediació i Gestió del temps, i a València un altre sobre Tècniques de Comunicació.
 
Un segon bloc ho componen els cursos d'Adreça i lideratge. El primer tema és Govern obert i tècniques de participació social i s'impartirà a Ontinyent, mentre que Màrqueting públic s'oferirà a València, Gandia i Ontinyent,
 
Consens per a definir l'oferta formativa
 
Una altra de les novetats importants del pla de Formació de Càrrecs Electes és la forma en què ha sigut concebut, sobre la base d'un detallat estudi de necessitats dut a terme pel Servei de Personal que dirigeix el diputat d'Administració General, Pepe Ruiz.
 
D'una banda, s'ha consultat als assistents a cursos impartits en l'anterior legislatura per a tenir en compte les seues experiències. Per un altre, s'ha demanat l'opinió de tots els grups polítics representats en la Diputació i s'han incorporat al pla algunes dels seus suggeriments.
 
També s'amplia el camp de col·laboradors, incorporant proposades de la Universitat Europea pel que fa a capacitats directives, i s'inclouen activitats mixtes a les quals poden assistir tant càrrecs electes com a empleats públics, cas dels cursos sobre aproximació a la Unió Europea i finançament de projectes, la gestió col·laborativa de projectes europeus, el curs contra la violència de gènere i les jornades sobre museus locals.
 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal