Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

“Pot ser que la guerra es finance amb els teus impostos", Campanya objecció en la Declaració de la Renda

Indústria comptarà amb 563 milions d'euros per a R+D militar (per a desenvolupar un submarí, dos bucs, helicòpters i un avió de transport militar), mentre que solament es destinaran 16,8 milions per a totes les emergències d'ajuda humanitària que sorgisquen al llarg de l'any

Amb la campanya de declaració de la Renda 2014, comença la crida a l'objecció fiscal a la despesa militar, promoguda per diferents grups pacifistes i antimilitaristes. Amb aquesta acció es pretén visibilitzar una vegada més l'alta despesa destinada per l'Estat espanyol a tasques militars en detriment de fons per a finalitats socials i ambientals molt més necessaris.

D'acord als Pressupostos Generals de l'Estat per a 2015, el Ministeri d'Indústria comptarà amb 563 milions d'euros per a R+D militar (per a desenvolupar un submarí, dos bucs, helicòpters i un avió de transport militar), mentre que solament es destinaran 16,8 milions per a totes les emergències d'ajuda humanitària que sorgisquen al llarg de l'any. S'ha anunciat una partida per al Ministeri de Defensa de 6.776,75 milions d'euros (dels quals 1.030,98 corresponen a organismes autònoms i 5.745,77 al propi ministeri), contrastant aquesta amb la destinada a Educació (2.270,8 milions). El Ministeri de Defensa té 3,5 més recursos que el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat (1.919,46 milions). Les polítiques per a activar l'ocupació reben 2.000 milions menys que la despesa militar (4764,36 milions).

La campanya d'objecció fiscal a la despesa militar proposa diverses alternatives. Es pot descomptar del pagament de la renda la part proporcional de la despesa militar en els pressupostos generals o bé la de descomptar 84 euros en referència al nombre de països empobrits pel deute extern, entre altres opcions. Suggereix ingressar aqueixa quantitat descomptada en un projecte social alternatiu.

Els bancs del IbexBEX 35 inverteixen en empreses armamentístiques: BBVA, amb uns 3.700 milions d'euros acumulats en préstecs a empreses d'armes i Banc Santander, amb uns 1.700, encapçalen el rànquing de bancs amb inversions en aquesta indústria a Espanya

Al costat de l'imprès de la declaració es proposa lliurar un rebut de l'ingrés o transferència al projecte social alternatiu triat per a deixar clar que es tracta d'un desviament ideològic. A açò s'afegiria una carta al Ministre d'Economia i Hisenda, al·legant els motius de l'objecció.

Entre els objectius d'aquesta campanya també figura la denúncia de la interrelació entre els poders econòmics i la indústria militar. Els bancs de l'IbexBEX 35 inverteixen en empreses armamentístiques: BBVA, amb uns 3.700 milions d'euros acumulats en préstecs a empreses d'armes i Banc Santander, amb uns 1.700, encapçalen el rànquing de bancs amb inversions en aquesta indústria a Espanya. El Banc Santander, segons dades de 2013, té fons d'inversió, accions i bons per un valor de 106.250.307 d'euros en 15 empreses diferents, tant espanyoles (Indra) com a internacionals (Finmeccanica o Rolls-Royce a Europa; Lockheed Martin o Textron a Estats Units, etc.) o filials d'estrangeres (Santa Bàrbara). El BBVA té fons d'inversió, accions i bons en aqueixes mateixes empreses d'armes controvertides per un valor total de 31.156.068 d'euros.

Davant aquestes xifres de despesa militar i les conseqüències que té aquesta despesa en un país en crisi, s'entén aquesta acció com una eina de canvi pacífica, en la cerca d'una societat més justa i desmilitaritzada. En aquesta campanya es convida a els qui realitzen la declaració de la renda a expressar el seu rebuig a sostenir la despesa de preparació de les guerres i del manteniment de l'exèrcit i altres cossos armats negant-se a pagar a Hisenda una quantitat igual a la qual en proporció va a aquestes destinacions (segons els Pressupostos Generals de l'Estat), i desviant aqueixos diners cap a una finalitat social i ecològicament beneficiosa.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal