Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

II Aplec Camp de Túria: 'La PAH contra els desnonaments fa desobediència civil amb suport ciutadà'

Al IIº Aplec Camp de Túria va ser la xarrada sobre desobediència civil, l'eix social central
L'Aplec de Camp de Túria ha tingut l'Eliana com a lloc d'acolliment i en ell han participat diferents col·lectius de la comarca. Des de les cercaviles, als concert i la participació del Cor de l'Eliana, així com les paelles i el taller d'activitats dels grups participants. Però la xarrada sobre desobediència civil, del disabte va ser l'eix social.
A la taula de la xarrada (4 persones): la PAH, una representant del que va ser i és la 'numantina' defensa de la Punta, un Universitari de la UAB i un altra persona vinguda d' Euzkadi. El relat de les experiències de cadascun dels grups, la importància de la 'desobediència civil' com a eina de defensa dels drets bàsics, fins i tot Constitucionals i l'exemple de cadascun dels seus grups en els seus plantejaments de la desobediència civil.
El més ampli per la seua proximitat actual en el temps i per la seua força, va anar per descomptat el de la Plataforma d'Afectats per les Hipoteques, que va defensar clarament la desobediència civil com a mecanisme en aquests casos per poder defensar les injustícies i incidir amb eixa eina en la denúncia i l'avanç social.
La PAH va deixar ben clar, que no és una altra cosa que 'desobediència civil' el que tots els dies fa quan es planta davant una casa per a evitar que una família siga desnonada pel Jutjat, que ve en nom d'un banc-demandant. Desobediència civil necessària per a defensar un dret constitucional ignorat, el dret a l'habitatge. La massiva acceptació social d'aquesta actitud de la PAH, mostra que la desobediència civil a qui molesta és als que exerceixen el poder injustament i contra els més febles. Per açò aquestes actituds tenen tant suport social i basen la seua legitimació en l'acceptació dels ciutadans/és.
Des d'ací fins a l'explicació de la ja històrica lluita dels veïns/es de la Punta a València, que ara han aconseguit (20 anys després) que el Tribunal Suprem declare il·legal les seues expropiacions i desnonaments. Unes expropiacions que realment no han servit per res, perquè les parcel·les segueixen buides, però l'horta protegida en la qual vivien va quedar liquidada.
Les altres experiències també molt aplaudides i que van servir de coneixement als assistents. Després d'açò el debat, curt com sempre, perquè el temps és limitat en aquest tipus d'actes.
L'II Aplec de Camp de Túria ha tingut l'Eliana com a lloc d'acolliment i en ell han participat diferents col·lectius de la comarca. Des de les cercaviles, als concert i la participació del Cor de l'Eliana, així com les paelles i el taller d'activitats dels grups participants.
L'II Aplec s'ha desenvolupat durant el divendres 13 i el dissabte 14 de setembre de 2013.

A la segona foto un moment del concert del dissabte matí

 
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal