Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La contaminació per ozó s'incrementa: Els Verds exigeixen la revisió i aplicació de la legislació

Aprofitant el ressò del dia 16 de setembre, com a 'Dia Internacional de la Capa d'Ozó'. Han realitzat aquesta denúncia perquè el govern prenga les mesures necessàries que permeten corregir la situació  que sobretot a l'estiu es viu per la contaminació de l'ozó.

El co- portaveu confederal dels Verds, Joan Francesc Peris,  ha denunciat públicament la greu situació que viu Espanya davant la contaminació atmosfèrica i , en particular , per les altes concentracions d'Ozó troposfèric ( O3 ) que, sobretot a l'estiu, pateix una gran part de l'aire que respiren les persones i les espècies naturals d'una gran part del nostre territori.

En la nota emesa, el co-portaveu explica que: "Segons dades oficials de la Comissió Europea , a Espanya prop de 20.000 persones moren prematurament cada any per culpa de la contaminació de l'aire produïda per contaminants com l'ozó troposfèric , els òxids de nitrogen , el diòxid de sofre i altres partícules en suspensió , mentre els nivells assenyalats per les normatives no es corresponen amb les últimes indicacions de l'OMS que són molt més restrictius"

Per tant, segons la denuncia d' Els Verds, expliquen que la legislació espanyola que contempla el valor límit per a la protecció de la salut de 120 micrograms/m3 d'ozó troposfèric està obsoleta doncs , des de 2005 , l'OMS va rebaixar aquest límit màxim a 100 micrograms/m3 i hi ha moltes zones a Espanya que superen aquest límit molts dies als mesos estivals.

L'aplicació panels informatius als Ajuntaments amb més contaminació.
Consideren una actuació urgent en tots els ajuntaments inclosos en les zones amb alta concentració de contaminants atmosfèrics , en la seva major part provinents del trànsit de vehicles amb motor de combustió fòssil , la instal·lació obligatòria de panells informatius que adverteixin en temps real dels nivells de concentració d'ozó troposfèric perquè les persones puguin evitar el risc de respirar un aire nociu per a la salut .    "Es dóna la circumstància que en parcs i grans espais arbrats es concentra l'ozó troposfèric i la ciutadania pot creure que està respirant aire més pur , ja que l'ozó troposfèric no es nota quan ho respirem".

Revisió i aplicació urgent del Pla Nacional

Consideren també, Els Verds, que és urgent que es revisi i acceleri l'aplicació del Pla Nacional de Qualitat de l'Aire i Protecció de l'Atmosfera 2013-2016 -i que el govern d'Espanya exigeixi a la Comissió Europea l'enduriment de les normatives de la UE sobre l' contaminació atmosfèrica - , atès que Espanya és un dels països europeus amb major radiació solar que és la que , juntament amb la presència a l'atmosfera d'altes concentracions d'òxids de nitrogen , provoca l'aparició perillosa de nivells alts d'ozó troposfèric .

" El millor Pla Nacional per a la Qualitat de l'Aire seria un pla global , coordinat amb les CCAA , de transport públic , de desenvolupament i ampliació de les xarxes urbanes i interurbanes de tramvies , ferrocarrils de rodalies, el foment dels vehicles elèctrics amb piles de oxigen , la potenciació de l'ús de la bicicleta i la restricció dràstica del trànsit dels vehicles a motor amb combustibles fòssils " .
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal