Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PSPV-PSOE i Esquerra Unida, criden als regidors del PP a rebel·lar-se per l'atac al municipalisme del govern Rajoy

Totes les formacions polítiques critiquen durament la reforma de l'Administració Local del govern Rajoy i és qualificada, d'atac al municipalisme i a la autonomia municipal. Coincideixen també a valorar que l'organització municipal és la més propera al ciutadà i, per tant, és la més adequada per a resoldre els problemes més puntuals i concrets.

Per part de José Gisbert, secretari de xicotets municipis i comarques del PSPV, "d'acord a retallar despeses" encara que no "a costa dels drets dels ciutadans", ja que al seu judici "aquesta reforma, sota l'excusa de retallar sous, la qual cosa en realitat fa és atemptar contra els serveis públics que presten els ajuntaments".

El dirigent socialista ha denunciat que "molts dels serveis municipals, via les Diputacions, seran privatitzats, creant una vegada més un negoci del que ha de ser un dret ciutadà, seguint la tònica habitual del Partit Popular".

"A ells els és igual que els ajuntaments siguen l'administració pública menys endeutada i amb menys dèficit i, entre ells, que els més xicotets ni tan sols tinguen en molts casos cap deute; els és igual que la reforma siga un atemptat a la democràcia, ja que no té sentit triar un alcalde que no va a gestionar els serveis municipals, en mans d'una Diputació triada indirectament, que els privatitza,

Per la seua banda  la diputada provincial d’EUPV en la Diputació de València, Rosa Pérez Garijo ha criticat la proposta de reforma de la Llei de Règim Local. Segons Pérez Garijo aquesta llei busca “reduir al mínim el paper de les administracions locals”. Així, “des d’Esquerra Unida sempre hem defensat l’augment de competències i de finançament dels ajuntaments  per ser l’administració més propera a la ciutadania”. “La proposta del PP fa exactament el contrari i converteix l’administració local en un mer gestor de serveis obligatoris”, ha afegit.    

Esquerra Unida recorda que "de cada 100 euros, els ajuntaments gasten 13 i les comunitats 37, mentre que els 50 restants corresponen a despesa de l'Estat".

"Criminalitzen (als ajuntaments) per un balafiament econòmic que no és tal, el deute municipal amb prou faenes suposa un 4 % del conjunt de les administracions", explica la nota, que considera que les administracions locals segueixen gastant "prop de la mateixa xifra que gastaven en la Transició".

Segons ha assenyalat la diputada provincial de la formació d’esquerres, amb aquesta reforma, els ajuntaments “es convertiran en oficines administratives i els alcaldes i governs  en executors de serveis obligatoris, que hauran de dur-los a terme mitjançant estàndards de qualitat que establisquen uns altres mitjançant Decret”.

Rosa Pérez Garijo ha assenyalat que un altre objectiu fonamental d’esta reforma és “afavorir la iniciativa econòmica privada evitant intervencions administratives desproporcionades i el PP té molt clar l’objectiu de reduir el paper de l’Administració al mínim per a que no puguen interferir en els seus negocis al mateix temps que impedeix a les Entitats Locals intervenir en l’activitat econòmica excepte el previst amb caràcter excepcional”. “Els municipis deixaran de ser reactivadors de l’economia local, entre altres funcions”, conclou la diputada provincial d’EUPV

El portaveu de Compromís en les Corts Valencianes, Enric Morera, considera que l’anunci de reforma fet pel ministre Montoro, “suposa la mort immediata de símbols de la nostra cultura, perquè desapareixeran escoles i conservatoris de música que són municipals i que ara, mitjançant eixa reforma, la competència passa a les autonomies i en el cas valencià, tots sabem les greus retallades i els impagaments que han patit les societats musicals”.
Morera considera que l’anunci de la reforma, “suposa un colp molt dur per a la nostra identitat perquè ataca directament a les escoles i conservatoris de música, que corren el perill de desaparéixer i, més greu encara, unes 1.200 persones es quedaran sense treball si s’executen les pretensions del govern de Rajoy”.
També, les competències municipals en matèria d’ensenyament passen a les autonomies. Segons el portaveu de Compromís, “si ara les escoletes infantils o les escoles d’adults són competència de la Generalitat, podem esperar-nos el pitjor, perquè tancaran escoletes que funcionen perfectament, ens deixaran sense formació per a persones adultes i, com no, es generaran milers de desocupats”.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

1 comentari :

  1. Harto de peinetas!dimarts, de febrer 19, 2013

    Es un grito en el desierto. ¿habrá algún justo que saldrá gritando basta?. ¿Seguirán mareando la cosa hasta que nos aburramos, sin plantar cara?. No veremos que se pongan del lado de los ciudadanos, seguirán del lado de sus jefes.

    ResponElimina

Mastodon NotaLegal