Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Podem Riba-roja, l'Esquerra i Compromís presenten al ple una moció de reconeixement al poble sahrauí i la RASD



Veïns i veïnes de Riba-roja mantenen una llarga història de solidaritat en el poble sahrauí i participen en el programa "Vacances en pau".

Els grups que han presentat la moció han justificat la necessitat del reconeixement de la República Àrab Sahrauí Democràtica pel fet de la solidaritat i de les desafortunades declaracions realitzades pel president del govern donant suport el Pla del Regne del Marroc d'autonomia per al Sàhara Occidental.

La moció va entrar en el 8é punt de l'ordre del dia i després de la defensa de les diferents posicions en el ple, la moció no ha eixit mancant un vot positiu a favor seu. En el moment de la votació van votar a favor els tres grups que presentaven la moció: Podem, l'Esquerra (EUPV) i COMPROMIS, manifestant-se en contra tant C's, com l'ultradretà VOX. Per la seua part PSPV i PP es van abstindre. El resultat va ser un empat que no va resoldre l'alcalde amb el vot de qualitat.

La veritat és que ha rebut tants vots positius com negatius, quedant en empat la mateixa. Des dels partits que han presentat la moció s'han condemnat aquestes declaracions per no complir amb les resolucions de l'ONU i ignorar el dret a la lliure determinació del poble sahrauí. 

Els grups que han defensat la moció comparteixen que aquestes declaracions tan sols poden ser producte d'un clar xantatge per part del rei de Marroc. 

Segons manifesten "Lamenten que no s'haja aprovat la moció que portaven al Ple i que ha quedat en empat de vots a favor i en contra. És una incongruència que el ple aprovara l'agermanament amb Dajla en una moció que demanava ajudar el poble sahrauí i que ara els donem l'esquena". A més, han volgut recordar que moltes famílies de Riba-roja estan vinculades amb el Sàhara perquè participen del programa "Vacances en pau" en què famílies del poble reben xiquets i xiquetes sahrauís durant els mesos d'estiu.






Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon