Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Taller Pentagrama de Lliria condiciona contenidors com a refugis per a gatsL'objectiu és mantindre controlades les colònies felines que hi ha al municipi i conservar nets els seus entorns


L'Ajuntament de Llíria ha instal•lat un nou sistema per a controlar les colònies felines autoritzades, amb l'adaptació de contenidors de recollida selectiva en desús per a posteriorment ser utilitzats com a refugi per a gats. L'objectiu és oferir a estos animals un entorn de recer i alimentació segurs, així com mantindre controlades les colònies felines autoritzades i conservar nets els seus entorns. Estos refugis estan col•locats als carrers Sant Josep i Benissanó, i al Centre Cívic El Prat. 

Esta iniciativa s'ha dut a terme amb la col•laboració de les persones usuàries del Taller Pentagrama que han decorat els contenidors assessorats per l'artista local Fina García. 

L'alcalde Joanma Miguel, que va visitar els treballs realitzats abans de la seua col•locació, va voler agrair la tasca realitzada per Pentagrama, un taller dirigit a persones amb problemes de salut mental, "perquè contribueix a mostrar a la societat la labor d'utilitat pública que també desenvolupen i este tipus d'activitats afavoreixen la seua autonomia personal". 

Els contenidors estan habilitats amb una porta posterior perquè la persona autoritzada, que dispose del carnet d'alimentador, puga accedir i depositar menjar dins, per a garantir que s'alimenten als animals de manera segura, adequada i de manera legal, evitant la brutícia als carrers i que les zones on es troben estiguen netes. 

D'esta manera, "assegurem, en la mesura que siga possible, que les colònies estan controlades, i es proporciona al mateix temps un lloc de refugi segur", ha assenyalat la regidora de Benestar Animal, Mª Cruz García. 

L'Ajuntament de Llíria compta actualment amb un total de 32 colònies registrades, emmarcades totes elles dins del protocol CER (Captura, Esterilització i Retorn), activat per a controlar les colònies. 

Igualment, García ha explicat que "de moment s'han condicionat tres contenidors, però està previst adaptar més en el futur. Esta iniciativa naix amb la voluntat de millorar la convivència entre els animals i la ciutadania a través de la mediació i l'educació en el respecte animal".
   Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :