Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat alça el toc de queda, reobri l'oci nocturn i elimina el màxim de persones en reunions



La Generalitat Valenciana, en la Mesa interdepartamental per a la prevenció i actuació enfront de la COVID-19, ha aprovat aquest dilluns una desescalada de les restriccions encara vigents des del passat 17 d'agost amb sis mesures generals per al País Valencià, entre les quals es troba l'alçament del toc de queda (als 68 municipis on encara estava vigent), la reobertura de l'oci nocturn i l'eliminació del màxim de deu persones en reunions socials.

Es tracta de l'inici «des de la màxima prudència» d'una reobertura «segura i gradual» cap a una «normalitat millorada» i que es prolongarà per espai de tres setmanes, fins al 27 de setembre, quan es tornarà a valorar la situació. Així ho ha avançat aquest dilluns el president, Ximo Puig, en la roda de premsa després de la Interdepartamental, en la qual ha comparegut juntament amb la consellera de Sanitat, Ana Barceló.

El cap del Consell ha destacat que la responsabilitat de la societat valenciana ha aconseguit una «millora decisiva» de la situació sanitària en mes i mig, de manera que el País Valencià ha passat d'estar en alerta quatre a dos, amb tots els indicadors en millora, la meitat d'hospitalitzats per COVID que fa un mes i una incidència tres vegades inferior, la tercera més baixa de l'Estat. A més, en dos mesos s'ha passat de dos milions de persones amb la pauta completa a 3,6 milions.

Les sis mesures que entren en vigor aquest dimarts són la desaparició de la limitació de la mobilitat nocturna; la limitació de 10 persones com a màxim en les reunions socials; l'augment de l'aforament de sis a huit persones en taules als interiors dels locals d'hostaleria, i de deu a l'exterior, i la reobertura de l'oci nocturn fins a les 3:00, amb un 50% d'aforament i la possibilitat de romandre en barra només per retirar consumicions. L'última consumició se servirà a les 2.30.

Quant a esdeveniments, a l'interior hi haurà un màxim de 1.500 persones i fins a 3.000 en exterior, i en esdeveniments esportius com la Lliga de Futbol o l'ACB, entre altres, s'amplia també la presència de públic: en estadis, l'aforament s'estén fins al 60% amb un màxim de 20.000 persones, i en pavellons coberts al 40% i amb un màxim de 4.000 espectadors.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon