Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria, Vilamarxant, Benissanó, Benaguasil, Olocau, Gàtova...

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

LABORA subvenciona a l'Ajuntament de Bétera un nou Taller d'Ocupació

  • Començarà a final 'd' any
  •  Aquest Taller permetrà contractar durant 12 mesos a 30 veïns i veïnes de Bétera desocupats per a cursar tres certificats de professionalitat.
  •  El Labora ha concedit un import total de 724.075,20€ per a aquest nou Taller.

 

La regidora d'Ocupació, Mónica Martín, ha anunciat la subvencióc d'un nou Taller d'Ocupació per part de l'Ajuntament gràcies a la concessió d'una subvenció per part del Labora per import de 724.075,20€.

El Taller d'Ocupació Bétera IV, que arrancarà a final d'any, permetrà la contractació d'un total de 37 persones, 30 alumnes i 7 persones que formaran part de l'equip directiu, docent i de suport. "Continuem implementant polítiques actives d'ocupació que afavorisquen la formació i l'ocupabilitat dels nostres veïns i veïnes" ha destacat l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío, després de l'anunci.

Aquests Tallers són programes mixtos de formació i ocupació que tenen com a objectiu primordial millorar els recursos formatius dels participants, reciclar-se en altres ocupacions i adquirir un títol formatiu del qual es mancava, tot això de cara a millorar les seues possibilitats d'inserció en el mercat laboral.

Des del primer dia l'alumne/treballador és contractat mitjançant contracte de formació i aprenentatge, que cotitza a la seguretat social, genera prestació per desocupació i pel qual rep un salari equivalent al salari mínim interprofessional.

Aquest programa es divideix en tres grups formatius, el primer grup, amb 10 alumnes, cursarà dos certificats de professionalitat: activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria (AGAO 0108) i instal·lació i manteniment de jardins i zones verdes (AGAO 0208). El segon grup, amb 10 alumnes, cursarà també dos certificats de professionalitat: operacions auxiliars de serveis administratius i generals (AADGG 0408) i activitats administratives en relació amb el client (ADGG 0208). Mentre que el tercer grup, de 10 alumnes, cursarà el certificat de professionalitat de nivell 3 de disseny de productes gràfics (ARGG 0110).

La regidora d'Ocupació, Mónica Martín, ha animat als veïns i veïnes que es troben en situació de desocupació a inscriure's en aquests programes "perquè suposen l'obtenció d'uns títols homologats a més d'una pràctica professional que els permet millorar els seus recursos formatius i millorar les seues expectatives d'inserció en el mercat laboral així com reciclar-se en noves ocupacions".

Per a això, aquells veïns i veïnes interessats a formar part d'aquests Tallers han de dirigir-se el més prompte possible al Espai Labora i inscriure's com a demandants de formació en els certificats de professionalitat abans esmentats.

La selecció dels alumnes/treballadors serà precedida, en tot cas, de la tramitació d'oferta de serveis formatius pel corresponent centre Espai Labora el qual remetrà entre 3 i 5 persones candidates per lloc oferit. Finalment, el grup de treball mixt per a la selecció de participants realitzarà la selecció de l'alumnat/treballador a partir dels criteris i barems recollits en les bases de la convocatòria publicades en el Tauler d'anuncis de l'Ajuntament. D'altra banda, s'han publicat també les bases per a la selecció del personal directiu, docent i de suport en el mateix Tauler d'anuncis.

Per a finalitzar, tant la regidora d'Ocupació com l'Alcaldessa, han recordat que en aquests moments l'Ajuntament de Bétera ja té en marxa dos programes de formació i ocupació i treballa per a aconseguir nous projectes per a l'any vinent així com també l'homologació de nous certificats de professionalitat a fi d'oferir un ventall més ampli de possibilitats a la ciutadania.

Para finalizar, tanto la concejal de Empleo como la Alcaldesa, han recordado que en estos momentos el Ayuntamiento de Bétera ya tiene en marcha dos programas de formación y empleo y trabaja para conseguir nuevos proyectos para el próximo año así como también la homologación de nuevos certificados de profesionalidad a fin de ofrecer un abanico más amplio de posibilidades a la ciudadanía.

** Pots deixar un comentari manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies **

Cap comentari :

Mastodon