Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Diputació iniciarà en estiu l'obra per a millorar la seguretat en la CV-339 que connecta Llíria i Alcublas

El projecte de l'àrea provincial de Carreteres consta de quatre fases i un pressupost total de 10 milions d'euros. La primera actuació ampliarà la via en 3,2 quilòmetres amb una inversió de dos milions

El diputat d'Infraestructures, Rafa García, acompanyat per l'alcalde, Manolo Civera, ha presentat a Llíria el projecte per a condicionar la CV-339, amb un trànsit de 1.750 

La Diputació de València iniciarà este estiu, previsiblement la primera quinzena d'agost, la primera fase de les obres de millora de la seguretat de la CV-339, la carretera que connecta Llíria amb Alcublas des de l'accés de l'autovia CV-35 fins a la CV-245, vies de titularitat autonòmica. En el cas de la CV-339, de titularitat provincial, l'àrea de Carreteres que dirigix Rafa García té prevista una inversió pròxima als 10 milions d'euros per a condicionar un trajecte de 13,3 quilòmetres, a través d'un projecte dividit en quatre fases.

La primera d'estes fases, amb una longitud de 3,2 quilòmetres, ha sigut presentada este dimarts a Llíria pel diputat d'Infraestructures, Rafa García, acompanyat per l'alcalde, Manolo Civera, en un acte que ha comptat amb la presència de l'alcaldessa d'Alcublas, Blanca Pastor, membres de la corporació edetana i tècnics provincials. “Som conscients de la importància que tenen estes obres per a Llíria i Alcublas, que han treballat amb constància per a reivindicar l’obra, i d'ací la important inversió per a millorar la mobilitat sostenible i els desplaçaments segurs per a conductors i ciclistes entre els dos municipis”, ha manifestat el responsable provincial de Carreteres, Rafa García.

L'obra s'iniciarà a l'estiu i ha sigut adjudicada a Ferrovial Construcción SA per un import pròxim als dos milions d'euros i un termini d'execució de huit mesos. Els treballs consistiran a ampliar de 7 a 9,5 metres la plataforma i habilitar un carril bici de tres metres pels dos costats de la calçada en el primer quilòmetre, fins a la cooperativa, connectant així amb el recorregut ciclista de l'autovia CV-35. També es remodelaran les interseccions amb els camins de la Iessa i Caicons en este tram de 3,2 quilòmetres entre l'accés des de l'autovia fins al camí del Bayo.

Agricultors, ciclistes i moteros

En paraules de l'alcalde de Llíria, Manolo Civera, la CV-339 és “un eix viari de gran activitat econòmica en la nostra població per la presència al seu voltant de la cooperativa i les infraestructures de les comunitats de regants, per la qual cosa esta inversió servirà per a millorar la seguretat viària dels usuaris de la carretera, entre ells els de diferents urbanitzacions de Llíria, i facilitarà l'ús de mitjans no contaminants a través del tram ciclopeatonal”. Civera es va mostrar molt satisfet per l'inici imminent d'una obra que dóna resposta a “una reivindicació històrica de Llíria i Alcublas, en una via molt transitada per agricultors, ciclistes i moteros, que connecta la nostra comarca amb La Serranía”.

La CV-339 pertany a la xarxa provincial de carreteres i la Diputació ja va condicionar el tram final d'esta, d'aproximadament un quilòmetre. Els 13,4 quilòmetres restants presenten una secció transversal insuficient, una calçada de 7 metres d'amplària sense vorals i un paviment esgotat. La intenció de l'àrea de Carreteres que dirigix Rafa García és intervindre en tota la via en quatre fases, amb inversions d'una mica més de dos milions d'euros cadascuna, per a deixar en les condicions òptimes una carretera molt transitada tant diàriament amb desplaçaments a zones agrícoles, com els caps de setmana per ciclistes i moteros.

Cadascuna de les actuacions projectades preveu millorar trams d'aproximadament tres quilòmetres, la primera de les quals s'iniciarà en la primera quinzena d'agost.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon