Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Mancomunitat assisteix a l'acte d'Homenatge a dues famílies de soldats enterrats en la fossa comuna de Llíria

Organitzat pel Comissionat de Memòria Històrica de Llíria

La presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, Lola Celda, va assistir dissabte passat a l'acte d'homenatge a dues famílies els familiars de les quals estan enterrats en una de les fosses comunes del cementeri de Llíria. En aquest sentit, es va recordar en un emotiu acte als dos familiars morts en 1938.

En concret, els familiars de Ginés Ortiz Sánchez, del Pilar de la Foradada; i de Vicente Zaragozà Riera, de Silla; van visitar l'edifici consistorial, a més es va realitzar una videollamada amb una de les filles d'un dels morts que per edat no va poder desplaçar-se fins a Llíria però volia participar en l'acte.

Després de l'ajuntament, la comitiva es va desplaçar fins a l'antic Hospital Militar, actual col·legi Sant Vicent de Llíria. On van conèixer de primera mà com funcionava el centre hospitalari. Després, van visitar les fosses comuns i es va realitzar una ofrena de flors.

En l'acte també van participar el vicepresident del Comissionat de Memòria Històrica de Llíria; la regidora del consistori, Isabel Llopis. Sergio Garcia, com a president de l'associació de víctimes del franquisme en el cementeri de Llíria, Miguel Sánchez arqueòleg municipal i Miguel Fernàndez, com a secretari del Comissionat de Memòria Històrica de Llíria.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon