Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Ajuntament de l'Eliana comença a sancionar els incompliments de neteja de solars

Els primers expedients s'obrin després de l'expiració del termini anual per a la neteja de parcel·les i solars.

L'Ajuntament de l'Eliana comença a sancionar els incompliments de neteja de solars

• Els primers expedients s'obrin després de l'expiració del termini anual per a la neteja de parcel·les i solars.

L'Ajuntament de l'Eliana ha iniciat aquest mes de juny la tramitació dels primers expedients sancionadors per incompliment de l'Ordenança Municipal Reguladora de les normes bàsiques de neteja i clos de parcel·les i solars. Tot això després d'expirar el termini anual que el nou reglament atorga a les persones propietàries per a efectuar la seua neteja obligatòria entre els mesos de març a maig.

Aquesta ordenança té com a objectiu evitar les conseqüències del descuit de les mínimes condicions d'ornament públic, seguretat i salubritat en els solars i terrenys envaïts per males herbes, insectes, residus o enderrocs.

L'incompliment d'aquesta obligació suposarà una infracció greu, i estarà sancionada amb una multa de fins a 1.500 euros. A més, encara que s'haguera realitzat l'obligatòria actuació anual, si la parcel·la o solar contravé en qualsevol moment les condicions indicades, es podrà igualment requerir a la persona propietària perquè procedisca a la seua neteja.

Cal recordar que la norma regula, així mateix, el manteniment de tots els elements vegetals que envaeixen la via pública i busca evitar també la presència i expansió del mosquit tigre en el municipi, en particular amb recomanacions concretes per a les piscines i basses privades que, per l'estancament d'aigua que suposen, presenten una alta probabilitat de convertir-se en un focus de cria.

L'edil d'Urbanisme, Vicente Zamora, ha recordat que l'objectiu del Consistori és acabar amb els problemes de salubritat i convivència que generen aquests espais. “Per això , volem insistir en la necessitat que els propietaris i propietàries de parcel·les i solars els mantinguen en les millors condicions possibles”, ha explicat. 



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon