Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Dos anys d'Unides Podem-Esquerra Unida en el govern del Botànic: Rosa Pérez I Pilar Lima a Bétera, l'1 de juliol

Rosa Pérez (Esquerra Unida) i Pilar Lima (Podem), com a Coordinadora i Secretaria General, respectivament, faran un repàs a aquests dos anys de treball en el pacte del Botànic. L'acte serà a Bétera el dijous 1 de juliol en l'edifici situat al Parc del Calvari (zona de l'ermita ) de Bétera. A les 19,30.

La coalició va participar en les eleccions del 2019 i va decidir entrar en el govern del Botànic. Dues conselleries van ser l'espai de govern que van obtindre en el segon pacte del Botànic. 

La coalició va assumir la responsabilitat de dirigir dues àrees que s'han demostrat de gran importància i transcendència. D'una banda es va accedir a la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, amb rang de vicepresidència que va assumir Podem de la mà de Rubén Martínez. L'altre partit de la coalició (Esquerra Unida) es va fer càrrec de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica amb Rosa Pérez dirigint-la.

Dos anys després totes dues conselleries han demostrat que les seues polítiques són algunes de les llums que brillen en el pacte del Botànic.

La Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, ha mostrat que és possible legislar per a obtindre sòl i habitatges per a destinar al parc d'habitatges d'ús social. La coneguda com a llei d'efectivitat del Dret de Tanteig i de Retracte en favor de la Generalitat Valenciana ha donat solucions a problemes socials i parat desnonaments de persones vulnerables. Els seus exemples queden pròxims a Camp de Túria: habitatges adquirits per aquesta via a La Pobla de Vallbona han evitat el desnonament dels seus usuaris per part de la Sareb. També en Riba-roja, on els habitatges han passat a tindre un ús social i continuen usant-les les persones qui ja habitaven en elles i anaven a ser desnonats. La recent signatura d'un Conveni amb L'Eliana també marquen el camí.

D'altra banda, els resultats de la Conselleria que dirigeix Rosa Pérez estan sent en aquest moment molt valorats. El seu treball en Memòria Històrica ha permés la devolució dels cossos de represaliats als seus familiars. Els treballs subvencionats i realitzats a Paterna, a Castelló i a Alacant han permés retornar la dignitat a moltes persones i als seus familiars. Els treballs en Cooperació que en aquests dies es plasmen en la recuperació realitzada d'importants quantitats econòmiques "distretes" pels governs del PP i que després de les resolucions judicials impulsades tornen a Cooperació per a poder destinar-se a aquells treballs a què estaven destinats. El desenvolupament legislatiu en Qualitat democràtica ha sigut també un dels aspectes molt ressaltats d'aquesta Conselleria, que finalment ha tret i amb molt d'èxit en aquest moment, els primers Pressupostos Participatius de la Generalitat. Pioners en qualsevol Comunitat Autònoma. En aquest moment ja hi ha 648 projectes presentats per la ciutadania estan en la fase d'avals.

Són algunes de les polítiques dutes a terme per la Coalició des de la seua entrada directa en el pacte del Botànic i del qual les seues dues dirigents i responsables polítiques voldran parlar en l'acte de Bétera.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon