Compartir el coneixement i fer-lo accessible a totes les edats és un dels valors que impulsen la col·laboració entre municipis i universitats.
L’Ajuntament de l’Eliana ha sigut reconegut per la Universitat de València per la seua trajectòria en la difusió del coneixement a través del programa Unisocietat, amb més de 1.500 persones formades al llarg d’onze anys.
Amb motiu del 525 aniversari de la fundació de la Universitat de València, el consistori de l’Eliana ha sigut distingit per la seua col·laboració activa amb Unisocietat, una iniciativa orientada a fomentar l’aprenentatge permanent entre la ciutadania. L’acte de reconeixement, que es va ajornar a causa de la DANA, s’ha celebrat este dilluns 14 d’abril i ha reunit representants institucionals i entitats col·laboradores. La cerimònia ha estat presidida per la rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, i per la ministra de Ciència, Innovació i Universitats, Diana Morant.
L’alcalde de l’Eliana, Salva Torrent, ha valorat el guardó com “una mostra de l’èxit que suposa la cooperació entre institucions compromeses amb el coneixement i la formació al llarg de la vida” i ha remarcat que es tracta “d’un motiu d’orgull per al nostre poble, que reafirma el compromís amb la formació contínua dels nostres veïns i veïnes”.
Durant l’acte també es va retre homenatge a 22 persones vinculades a la Universitat de València que van patir persecució o violència durant la Guerra Civil i la dictadura franquista. Entre estes, es va recordar el metge i antic rector Juan Bautista Peset Aleixandre, afusellat a Paterna l’any 1941.
L’Eliana participa en el programa Unisocietat des de l’any 2014, facilitant l’accés a activitats formatives i culturals per a persones majors de 30 anys amb ganes d’aprendre, independentment del seu nivell d’estudis. Esta col·laboració ha permés acostar l’experiència universitària a la ciutadania, fomentant espais de reflexió, participació i enriquiment personal.
El programa té una duració de tres cursos acadèmics, amb 120 hores lectives per any, repartides en dos quadrimestres. L’oferta inclou assignatures com Sociologia, Criminologia, Història de la música, Estat social i democràtic de dret, i Literatura espanyola contemporània. A més, es completa amb un cicle de conferències i eixides formatives que promouen el diàleg i la interacció amb el coneixement.
Cap comentari :