8M a Llíria: un premi per a la ciència, art i història 8M a Llíria: un premi per a la ciència, art i història
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

8M a Llíria: un premi per a la ciència, art i història


#8M #Llíria #Igualtat

Llíria ha viscut hui una jornada marcada per la reivindicació i el reconeixement de dones que deixen empremta. En el marc del Dia Internacional de la Dona, l'Ajuntament ha entregat els guardons d'esta edició en un acte presidit per l'alcalde Joanma Miguel i la regidora d'Igualtat, Reme Tordera. El gran nom de la vesprada: Ana Isabel Moreno Manuel, científica local que ha rebut el Premi Grattia Maximilla.

Una científica en l'elit de la investigació

Ana Isabel Moreno, nascuda en 1996, és doctora en Bioquímica i Ciències Biomèdiques i treballa actualment al Centre Nacional d'Investigacions Cardiovasculars (CNIC). Especialitzada en el càncer de còlon i les malalties cardiovasculars, la seua trajectòria la porta més enllà de les nostres fronteres, amb projectes d'investigació que tenen un impacte global. Enguany, el Premi Grattia Maximilla, que celebra el seu desé aniversari, s'ha centrat en el reconeixement del talent femení en l'àmbit científic i tecnològic.

A més d'Ana Isabel Moreno, l'acte ha comptat amb la presència d'algunes de les premiades en edicions anteriors, dones que han destacat en diversos camps i que, en molts casos, han trencat sostres de vidre.

Art i fotografia per a visibilitzar la igualtat

Però la jornada del 8M a Llíria no s'ha quedat només en el guardó principal. També s'han entregat els premis del XXIV Concurs de Cartells i del XVIII Concurs de Fotografia, convocats per la Regidoria d'Igualtat.

En la categoria de cartells fins als 16 anys, Isabela Santiago Fereira s'ha endut el primer premi amb "La nostra veu", mentre que Martina Ramada Marín ha sigut reconeguda amb el segon per "Nosaltres podem". Julieta Jazmín Bangerte Candia ha sigut la guanyadora local amb "Nosotras podemos".

Per als majors de 16 anys, Irina Ortiz Berga ha triomfat amb "Totes comptem", seguida de Myriam Royo Salas amb "Diferents però iguals". En l'àmbit local, Jesús Zafra García s'ha emportat el premi per "M de Màgia, Metes i Més".

En fotografia, la imatge "La gàbia és el perill" d'Alejandra García Moros ha sigut la més destacada. L'Associació Pentagrama ha quedat en segon lloc amb "Somnis", i el premi local ha anat per a Alfredo Moros Pérez amb "Ser dona".

Un còmic per a contar la història amb perspectiva de gènere

A més, s'ha presentat el còmic "El viatge de Gràcia. L'aventura d'una pionera valenciana en l'època romana", una iniciativa de les regidories d'Igualtat, Patrimoni Històric i Biblioteques. La història narra les aventures d'una xiqueta de Llíria que viatja a l'antiga Edeta i coneix figures com Grattia Maximilla, la dona que dona nom al premi, i Marco Corneli Nigrí, ciutadà edetà que aspirà al tron imperial romà.

Amb 2.500 exemplars editats, el projecte vol apropar la història local al públic jove des d'una òptica d'igualtat. "Volem fer divulgació d'una manera amena, incorporant una perspectiva de gènere que fomente la igualtat", ha destacat la regidora Reme Tordera.

El 8M a Llíria no és només un dia de commemoració, sinó un espai per a reconéixer i projectar el talent femení en tots els àmbits.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal