‘Segaremos ortigas con los tacones’ impacta a Olocau amb una crida contra la prostitució ‘Segaremos ortigas con los tacones’ impacta a Olocau amb una crida contra la prostitució
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

‘Segaremos ortigas con los tacones’ impacta a Olocau amb una crida contra la prostitució


#Olocau #TeatroContraLaExplotación

Les emocions es van desbordar a Olocau en una nit de teatre que va sacsejar consciències i va donar veu a una realitat sovint silenciada.

La Casa de la Cultura va acollir la representació de l’obra Segaremos ortigas con los tacones, un relat colpidor sobre la prostitució que va captivar i commoure els assistents en el marc dels actes del 8M.

Olocau va inaugurar ahir la seua programació dedicada al Dia Internacional de la Dona amb una proposta teatral de gran impacte social. L’obra Segaremos ortigas con los tacones, organitzada per la Regidoria d’Igualtat i Dona amb el suport del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, va omplir la Casa de la Cultura amb un públic expectant davant un relat cru i reivindicatiu sobre la prostitució i les seues conseqüències.

L’esdeveniment va congregar al voltant de 130 persones, incloent-hi representants municipals com l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, i els regidors Juan González, Desa Vilaplana i Olga Brínquez, qui va ser l’encarregada de la presentació. En la seua intervenció, Brínquez va posar en valor la força del muntatge i la seua capacitat per a generar debat social, destacant-la com “una reflexió colpidora sobre la dona, el masclisme i la prostitució”. També va subratllar que l’explotació sexual continua sent una xacra present en la societat actual i que cal seguir denunciant-la i combatent-la.

La funció va aconseguir remoure el públic amb la seua combinació de dramatúrgia intensa i interpretacions colpidores. Pilu Fontán, Alberto Baño, Isabel Martí i Lucía Aibar van donar vida als personatges, quatre dones atrapades en la prostitució, amb un text que oscil·lava entre la ironia i el drama per a traslladar el dolor, la ràbia, l’esperança i els somnis de les protagonistes. A més, l’obra va evidenciar la invisibilitat i el menyspreu social que pateixen moltes dones en esta situació, reflectint una realitat que, com es va apuntar des de l’organització, encara necessita ser denunciada i visibilitzada.

En finalitzar la representació, l’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, va felicitar la companyia Teatro del Contrahecho per la qualitat de l’obra i el seu impacte en el públic. “Ens ha commogut profundament i reafirma la necessitat de continuar lluitant per erradicar totes les formes d’explotació sexual”, va expressar.

L’acte forma part de la programació del 8M a Olocau, que continuarà en els pròxims dies amb més activitats destinades a promoure la igualtat i la reflexió sobre els drets de les dones.








Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal