#Olocau #EnergiaRenovable #Sostenibilitat
L’educació i la sostenibilitat van de la mà a Olocau amb la nova instal·lació fotovoltaica al col·legi.
L'Ajuntament d'Olocau ha instal·lat 160 panells solars al CRA Alt Carraixet - Col·legi Mestre Ferran Zurriaga, amb una inversió superior als 50.000 euros finançada per la Diputació de València. L'objectiu és millorar l'eficiència energètica del centre i reduir la despesa municipal en electricitat.
La instal·lació compta amb una potència total de 72 kWp (kilovatis pic) gràcies als panells de 450 Wp (vatios pic) cadascun, situats en diferents punts de la coberta del col·legi. Aquest sistema funciona en règim d’autoconsum amb excedents, la qual cosa significa que l'energia generada serà utilitzada principalment pel centre educatiu i, en cas de superar el consum intern, s'injectarà a la xarxa elèctrica.
L’actuació, que ha suposat un cost de 50.722,78 euros, s'ha dut a terme amb fons del Pla d’Inversions 2022-2023 de la Diputació de València. L'objectiu d'aquesta inversió és potenciar l'ús d'energies renovables en infraestructures públiques i reduir la petjada de carboni a la localitat.
L’alcalde d’Olocau, Antonio Ropero, ha destacat la importància d’aquesta iniciativa, afirmant que la implantació d’energia solar al col·legi “millorarà l’eficiència energètica del centre i reforçarà el compromís municipal amb la sostenibilitat”. Segons indiquen des del consistori, aquest projecte forma part d’una estratègia més àmplia per a fomentar les energies renovables en edificis públics i contribuir a la lluita contra el canvi climàtic.
L'ús d'energia solar en instal·lacions municipals com aquesta permet reduir la dependència de fonts d'energia convencionals i disminuir la despesa elèctrica de l’Ajuntament, alhora que es promou una consciència ambiental entre l’alumnat i la comunitat educativa del CRA Alt Carraixet.
Cap comentari :