La Fe modernitza el tractament de càlculs urinaris amb tecnologia d'avantguarda La Fe modernitza el tractament de càlculs urinaris amb tecnologia d'avantguarda
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Fe modernitza el tractament de càlculs urinaris amb tecnologia d'avantguarda


#HospitalLaFe #LitotriciaAvançada

Imagina poder eliminar pedres del ronyó sense cirurgia i amb una recuperació ràpida. Ara és possible gràcies a la nova tecnologia de La Fe.

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha invertit 539.000 euros en un nou litotriptor extracorpori que revoluciona el tractament dels càlculs urinaris. Aquest equip d'última generació ofereix una teràpia més precisa i menys invasiva, millorant significativament l'experiència del pacient.

L'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València ha renovat el seu equipament de litotricia extracorpòria, una inversió de 539.000 euros, per a oferir un tractament més precís i menys invasiu als pacients amb càlculs urinaris. Aquesta millora tecnològica permetrà als especialistes monitoritzar en temps real la fragmentació dels càlculs i ajustar el tractament segons les necessitats de cada pacient.

El nou litotriptor substitueix l'anterior model i incorpora una càmera integrada en el capçal de tractament. Aquesta innovació permet als professionals sanitaris controlar la presència de bombolles d'aire en el gel aplicat, assegurant una transmissió òptima de les ones de xoc.

Una de les característiques més destacades d'aquest equipament és la capacitat de fer un seguiment en directe de la fragmentació del càlcul. Mitjançant control radiològic o ecogràfic, els especialistes poden observar el procés des de l'exterior i reajustar la posició del pacient si és necessari. Això millora l'eficàcia del tractament i minimitza l'exposició a la radiació.

Segons el doctor Alberto Budía, cap del servei d'Urologia de La Fe, l'objectiu principal de la tècnica és "fragmentar la litiasi per a facilitar la seua posterior expulsió d'una forma mínimament invasiva i en règim ambulatori, aconseguint una ràpida recuperació després de finalitzar el procediment".

La nova estació de treball s'ha integrat amb els equips d'endoscòpia existents a l'hospital, permetent tractaments endourològics i percutanis de la litiasi. El doctor Budía ha destacat que aquesta integració permet "tractar tots els tipus de litiasi amb mètodes terapèutics no invasius o mínimament invasius".

José Luis Poveda, gerent de l'Agrupació Sanitària Interdepartamental València Sud i del departament de salut València La Fe, ha subratllat que el nou litotriptor "possibilita personalitzar el tractament no invasiu dels càlculs segons les necessitats i característiques de cada pacient", impulsant la medicina personalitzada.

La litiasi, que afecta més homes que dones, es caracteritza per la presència de càlculs o pedres als ronyons o vies urinàries. Tot i que alguns càlculs s'eliminen de manera natural, molts pacients necessiten tractament mèdic. Aquesta condició representa entre el 35% i el 40% de l'activitat del servei d'Urologia de La Fe.

La unitat de Litotricia de La Fe realitza més de 700 sessions de litotricia extracorpòria a l'any i unes 350 cirurgies endoscòpiques i percutànies, demostrant l'alta demanda d'aquests procediments.

Aquesta inversió no només millora l'atenció mèdica, sinó que també reafirma el compromís de l'Hospital La Fe amb la innovació tecnològica en benefici dels pacients. L'actualització situa l'hospital valencià a l'avantguarda del tractament de la litiasi urinària a nivell nacional.

"Saber que hi ha tecnologia tan avançada disponible per a tractar els càlculs renals em fa sentir més tranquil·la", comenta Maria, una pacient que espera rebre tractament pròximament. "És reconfortant saber que el procediment serà menys invasiu i que podré recuperar-me més ràpidament".

Així doncs, la renovació de l'equipament de litotricia a l'Hospital La Fe suposa un gran avanç en el tractament dels càlculs urinaris a la Comunitat Valenciana, millorant la capacitat tècnica de l'hospital i reafirmant el seu compromís amb l'excel·lència en l'atenció sanitària.

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

BlueSky Mastodon NotaLegal