Nou decret per a l'habitatge protegit a la Comunitat Valenciana: mesures i impacte Nou decret per a l'habitatge protegit a la Comunitat Valenciana: mesures i impacte
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Nou decret per a l'habitatge protegit a la Comunitat Valenciana: mesures i impacte

 Entre les novetats principals destaca la creació d'una categoria específica d'"habitatge jove" destinada a menors de 35 anys,

La Generalitat Valenciana ha anunciat la implementació d'un nou decret d'Habitatges de Protecció Pública (VPP) amb l'objectiu de millorar l'accessibilitat a l'habitatge per a joves i altres col·lectius vulnerables a la Comunitat Valenciana. El president de la Generalitat, Carlos Mazón, acompanyat de la vicepresidenta primera i consellera de Serveis Socials, Igualtat i Habitatge, Susana Camarero, ha presentat aquest marc normatiu que, segons les seues declaracions, pretén "actualitzar la normativa vigent per a adaptar-la a les necessitats actuals del mercat immobiliari després d'anys d'inacció".

Mesures clau per a l'habitatge protegit

El decret introdueix diverses mesures per a fomentar la construcció i l'accés a habitatges protegits. Entre les novetats principals destaca la creació d'una categoria específica d'"habitatge jove" destinada a menors de 35 anys, amb ajustos de renda per a facilitar l'accés d'aquest col·lectiu a una vivenda. A més, s'estableix que totes les promocions d'Habitatges de Protecció Pública, tant públiques com privades, hauran de reservar un mínim del 40% dels habitatges per a joves menors de 35 anys.

També es contemplen mesures per a altres col·lectius vulnerables, com famílies monoparentals, persones amb discapacitat o dependència, i víctimes de violència de gènere. El decret amplia els límits de renda màxims per a permetre l'accés a un habitatge protegit per a famílies amb persones majors a càrrec o amb fills d'entre 18 i 35 anys.

Simplificació administrativa i protecció del mercat

Amb l'objectiu de garantir una major accessibilitat i seguretat jurídica, el nou marc normatiu simplifica els tràmits administratius necessaris per a l'obtenció de qualificacions d'habitatge protegit i redueix els terminis per a la seua concessió. De conformitat amb la informació que tenim en Crònica, aquestes modificacions busquen agilitzar el procés i assegurar que les vivendes de titularitat pública mantinguen el seu caràcter permanent. Pel que fa a les promocions privades, el decret estableix diferents nivells de protecció amb períodes que poden variar entre 15 i 30 anys, depenent de la qualificació del sòl i del tipus d'habitatge.

Una altra innovació destacada és la introducció d'un "mòdul dinàmic" per a la fixació de preus màxims de venda dels habitatges protegits, el qual s'ajustarà anualment segons els costos de construcció, la pressió demogràfica i l'evolució de les rendes mitjanes de cada municipi. Aquesta mesura pretén mantenir els preus dels habitatges protegits per davall dels de mercat, garantint així l'accessibilitat per a tots els ciutadans.

Iniciatives addicionals i perspectives de futur

Aquest decret s'emmarca dins d'un pla més ampli del Consell per abordar les necessitats d'habitatge a la Comunitat Valenciana, que inclou iniciatives com el Pla Vive, amb la previsió de construir 10.000 noves vivendes assequibles, i una línia d'avals de l'Institut Valencià de Finances (IVF) destinada a persones menors de 45 anys amb un fons de 20 milions d'euros. Així mateix, s'han introduït reduccions fiscals significatives, incloent una rebaixa del 25% en l'Impost de Transmissions Patrimonials per a joves i col·lectius vulnerables i la reducció d'aquest impost al 6% per a menors de 35 anys i compradors d'habitatges de protecció oficial.

Segons hem pogut conéixer en Crònica, aquestes iniciatives busquen no només incentivar la construcció d'habitatges protegits, sinó també estabilitzar el mercat immobiliari, afectat per l'increment de preus en els últims anys. Però no entra de fons en el problema del lloguer d'habitatge, per la qual cosa sembla que apunta més a les promotores i constructores que a les persones vulnerables.

  


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal