La nova temporada de Caixaforum València combina art, cinema i història del poder femení La nova temporada de Caixaforum València combina art, cinema i història del poder femení
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La nova temporada de Caixaforum València combina art, cinema i història del poder femení


 #Caixaforum2024 #CulturaValència

La temporada 2024-2025 de Caixaforum València portarà sis exposicions amb figures destacades com Picasso, Kandinsky, Sorolla i personatges de la talla de James Bond. La programació s'inicia el 3 d'octubre, destacant per la diversitat temàtica, incloent art, cinema i reflexions sobre el poder femení al llarg de la història.

Reflexió sobre la realitat amb espills

La primera exposició, "Espills. Dins i fora de la realitat", ens convida a descobrir les propietats matemàtiques i físiques d'aquest objecte quotidià. Aquesta mostra interactiva, adreçada a un públic familiar, estarà disponible a partir del 3 d'octubre del 2024, i reflexiona sobre com els espills han contribuït a la ciència i l'exploració de l'univers.

La naturalesa en l'art del segle XX

El 27 de novembre, s'inaugurarà "Art i naturalesa. Un segle de biomorfisme", en col·laboració amb el Centre Pompidou. Aquesta mostra, que durarà fins al 30 de març del 2025, analitza la relació entre l'art i la naturalesa a través d'obres d'artistes com Picasso, Kandinsky o O'Keeffe, vinculant la creació artística amb el debat sobre la sostenibilitat ambiental.

Espionatge al cinema

Un dels plats forts serà l'exposició "Top Secret. Cinema i espionatge", que arribarà el 19 de febrer del 2025, amb la col·laboració de la Cinémathèque Française. Aquesta proposta explora la representació de l'espionatge en el cinema, amb una atenció especial al paper de les dones, mostrant icones com Mata Hari o Carrie Mathison.

El poder femení a través de l'art

El poder femení és l’eix de "Venerades i temudes. El poder femení en l'art i les creences", que es podrà visitar del 7 de maig al 7 de setembre del 2025. Aquesta exposició, en col·laboració amb el British Museum, recorre 5.000 anys d'història espiritual femenina, des de deesses fins a figures de bruixes, en diferents cultures.

El cinema domèstic com a patrimoni

El 16 de juliol del 2025, es podrà visitar "[REC]UERDOS. La vida a través del cinema domèstic", una exposició que posa en valor més d'un segle de filmacions familiars. A través de vídeos casolans, l'exposició reflectirà la relació entre la memòria i la imatge. Es mantindrà oberta fins al 9 de novembre del mateix any.

Retrats del segle XIX al Museu del Prado

Encara fins al 20 d'octubre del 2024, Caixaforum acull "XIX. El segle del retrat", una exposició del Museu del Prado amb obres de grans artistes com Goya o Sorolla, centrada en l'evolució del retrat en l'art del segle XIX.

Reflexió i cohesió social

Segons han explicat Isabel Salgado i Álvaro Borrás, directors de la Fundació "la Caixa" i Caixaforum València, respectivament, el centre continuarà apostant per la reflexió crítica, amb una programació que integra art, ciència i història, amb l'objectiu de fomentar la cohesió social i la interacció cultural.

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal