Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Vilamarxant rep 70.000 euros per a millorar la gestió hídrica municipal


L'Ajuntament de Vilamarxant ha aconseguit una important subvenció de 70.000 euros per a la millora del Cicle Integral de l'Aigua al municipi. Aquesta ajuda, emmarcada dins del programa "Reacciona 2022", ha sigut atorgada per l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació de València, després d'un intens treball de gestió per part de la regidoria de Sostenibilitat local.

El projecte, que té com a objectiu principal optimitzar la gestió dels recursos hídrics de la localitat, contempla diverses actuacions d'importància cabdal. Entre elles, destaca la millora del rendiment hidràulic, una mesura que busca incrementar l'eficiència en l'ús de l'aigua i reduir possibles pèrdues en la xarxa de distribució.

Un altre aspecte fonamental del pla és el reforç del control de la qualitat de l'aigua. Aquesta iniciativa garantirà que l'aigua que arriba als veïns de Vilamarxant complisca amb tots els estàndards sanitaris i de seguretat necessaris per al seu consum.

A més, el projecte preveu la instal·lació de comptadors sectorials, una mesura que permetrà un control més precís del consum d'aigua en diferents zones del municipi. Aquesta acció facilitarà la detecció ràpida de possibles fuites o anomalies en el sistema de distribució.

Finalment, la subvenció també contempla la implementació d'analitzadors de clor. Aquests dispositius són essencials per a mantindre un control constant dels nivells de clor en l'aigua, assegurant així la seua potabilitat i evitant possibles riscos per a la salut pública.

El programa "Reacciona 2022", impulsat per la Diputació de València és un compromís de les institucions provincials amb la sostenibilitat i la millora de la qualitat de vida dels ciutadans. Aquesta iniciativa no sols beneficia Vilamarxant, sinó que s'emmarca en un esforç més ampli per promoure una gestió més eficient i sostenible dels recursos hídrics en tota la província.

La inversió de 70.000 euros en aquest projecte representa un pas important cap a la modernització de la infraestructura hídrica de Vilamarxant. Aquestes millores no sols garantiran un subministrament d'aigua de major qualitat per als veïns, sinó que també contribuiran a una gestió més sostenible d'aquest recurs essencial.

En un context de creixent preocupació pel canvi climàtic i la sostenibilitat ambiental, iniciatives com aquesta demostren la importància de la col·laboració entre diferents nivells de l'administració pública per a abordar reptes globals des de l'àmbit local.Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal