Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Llíria rebrà 2,7 milions d'euros de fons europeus per a la recuperació del patrimoni històric


En el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència dels fons europeus NextGenerationEU, el Ministeri d'Indústria i Turisme ha atorgat dues ajudes, amb un import total de 2,7 milions d'euros, per a la posada en valor del patrimoni històric de Llíria.

La regidora de Patrimoni Històric, Reme Tordera, ha assenyalat que "es tracta de dues subvencions molt importants que ens permetran recuperar i millorar la dinamització turística de dos monuments molt significatius de la nostra ciutat, declarats ambdós Bé d'Interès Cultural (BIC)".

El projecte d'intervenció al Santuari Oracular i Termes Romanes de Mura, finançat al 100%, ha rebut una ajuda d'1.840.335 euros. Les actuacions previstes serviran per donar continuïtat a les fases executades els anys 2009 i 2019. Es contempla la consolidació i museïtzació dels jaciments arqueològics amb la finalització de les excavacions i conservació constructiva de les restes dels edificis, el tractament i recreixement dels murs i el sistema de coberta de les Termes Majors. També es preveu l'urbanització de l'entorn pròxim al bé patrimonial i el condicionament de l'edifici efímer situat al costat de les Termes per convertir-lo en un centre de visitants.

L'altra ajuda, xifrada en 922.294 euros, es destinarà a la rehabilitació de la muralla medieval islàmica de Llíria i adequació del seu entorn. El projecte es divideix en tres àmbits pròxims entre si dins de l'àrea d'actuació del barri de la Vila Vella.

La primera àrea d'actuació proposa recuperar i preservar el traçat de la muralla àrab, així com la creació d'una plaça per a vianants a la zona que recau al carrer del Remei. La segona consisteix en la rehabilitació de l'edifici públic, situat davant de l'església de la Sang, per a ús turístic i d'interpretació. La tercera es centrarà en la demolició de les edificacions situades a la plaça Major Antiga, amb l'objectiu de generar un nou espai públic d'interès arqueològic i turístic definit per la recuperació d'un important llenç de la muralla islàmica que envoltava l'alcassaba de la Lyria àrab.

"Amb totes aquestes intervencions, es pretén integrar les restes arqueològiques en tot el conjunt monumental de la Vila Vella, configurant un recorregut turístic que facilite la comprensió de l'evolució urbana del barri a través de la seua història", ha explicat Reme Tordera.

Projectes fons europeus

Per la seua banda, la regidora de Fons Europeus, Consuelo Morató, ha destacat que aquesta "és una nova subvenció que es concedeix a l'Ajuntament de Llíria a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència, a més, en aquesta ocasió amb uns imports molt importants".

A mes, ha assenyalat que els fons europeus NextGenerationEU "ens estan permetent desenvolupar diferents projectes per millorar el teixit urbà de la nostra ciutat, millorar els serveis públics i promoure la transició ecològica". En aquest sentit, ha recordat que s'estan realitzant actuacions per a la transformació digital i modernització de l'Administració local i el projecte València Biovaloriza, i també s'ha concedit una altra ajuda per a la millora i optimització energètica del poliesportiu El Canó.

    


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal