L'Eliana es prepara per a unes Festes Majors 2024 carregades de tradició i novetats: del 5 al 17 de juliol L'Eliana es prepara per a unes Festes Majors 2024 carregades de tradició i novetats: del 5 al 17 de juliol
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana es prepara per a unes Festes Majors 2024 carregades de tradició i novetats: del 5 al 17 de juliol

Les Festes Majors de l'Eliana, un dels esdeveniments més esperats de l'any per als veïns d'aquesta localitat, ja tenen  programació per al 2024. L'Ajuntament ha anunciat que les celebracions tindran lloc del 5 al 17 de juliol, prometent una combinació equilibrada entre tradició i innovació.

La presentació oficial de la programació s'ha dut a terme amb la presència dels principals protagonistes de les festes: Salvador Llisart, clavari major de la Mare de Déu del Carme; Carmen Compte, clavariessa major de la Puríssima; i José Reinal, clavari major del Crist del Consol. Aquests representants de les diferents clavaries jugaran un paper fonamental en l'organització i desenvolupament dels actes festius.

El tret d'eixida de les festivitats es donarà el divendres 5 de juliol amb el tradicional pregó i el Tro d'avís, marcant així l'inici oficial de les celebracions. Aquella mateixa nit, els veïns podran gaudir de la popular nit de paelles, un acte que fomenta la convivència i la gastronomia local. Per a tancar la jornada inaugural, l'orquestra Seven Crashers amenitzarà la primera revetla, omplint de música i ball els carrers de l'Eliana.

Una de les novetats més destacades d'enguany és la inclusió, per primera vegada en la història de les festes, d'una Trobada de Muixerangues. Aquest acte promet ser un espectacle visual impressionant i una mostra de la riquesa cultural valenciana. A més, els organitzadors han decidit recuperar el castell de focs artificials del 15 de juliol, dia de la Vespra, que serà a càrrec de la reconeguda pirotècnica Valenciana.

La pólvora i el foc, elements indissociables de les festes valencianes, tindran un protagonisme especial. El programa inclou un emocionant correfoc, les tradicionals despertaes i tres mascletaes, una per cada dia gran de les clavaries. Cal destacar la Cordà organitzada per la Penya del Coet Bufat, que enguany tindrà un caràcter especialment emotiu en retre homenatge a dos dels seus membres recentment desapareguts.

Les nits estaran plenes de música i cultura. La Unió Musical de l'Eliana oferirà els seus tradicionals concerts, mentre que els cors locals també tindran el seu espai per a mostrar el seu talent. A més, s'ha programat un espectacle d'artistes locals, donant així visibilitat al talent del municipi. Les grans orquestres com Eufòria o Scream s'encarregaran d'animar les revetles nocturnes.

No faltaran tampoc els actes amb un caire més solidari, com el XIX Sopar de la Solidaritat, una iniciativa que combina la festa amb la consciència social. Els balls populars, per la seua banda, asseguraran que la tradició i el folklore tinguen el seu espai en aquestes festes.

L'alcalde de l'Eliana, Salva Torrent, ha fet una crida a la ciutadania perquè gaudisca de les festes amb responsabilitat i seguretat. Alhora, ha expressat el seu agraïment a totes les entitats que fan possible aquesta extensa i variada programació, entre les quals destaquen la Unió Musical, la Penya del Coet Bufat, la Cofraria de la Mare de Déu del Carme, la Germandat del Crist del Consol i de la Puríssima, i La Llauradora.

Amb aquesta programació, l'Eliana es prepara per a viure unes Festes Majors 2024 que prometen ser un compendi de tradició, cultura, música i participació ciutadana, reflectint l'esperit festiu i acollidor d'aquesta localitat valenciana.

  




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal