La Policia investigà a diputats d'esquerres durant el Govern de Rajoy: Quasi tots els dels nous grups en 2015 La Policia investigà a diputats d'esquerres durant el Govern de Rajoy: Quasi tots els dels nous grups en 2015
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Policia investigà a diputats d'esquerres durant el Govern de Rajoy: Quasi tots els dels nous grups en 2015

   


 La Unitat d'Assumptes Interns de la Policia Nacional ha informat al jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, sobre les investigacions extrajudicials a polítics de Podem i altres formacions. Segons la documentació enviada al Jutjat Central d'Instrucció número 5, es van realitzar consultes en bases policials sobre 55 diputats durant els anys 2015 i 2016, incloent-hi l'exparlamentari de Compromís, Joan Baldoví.

Aquestes investigacions es van centrar principalment en els nous partits sorgits al voltant de 2015, ja que la resta de partits d'esquerres -IU-PCE i altres, "eren sobradament coneguts per la policia i pel govern de dretes". Així consta en la documentació enviada per Assumptes Interns en resposta al requeriment del jutge, que el 27 de març va sol·licitar una relació de les sol·licituds d'accés per funcionaris policials als fitxers informatitzats durant aquest període, amb l'objectiu de verificar els noms dels diputats 'morats'.

La petició va ser remesa a la Unitat d'Informàtica i Comunicacions, que va elaborar una certificació de les consultes realitzades, indicant tant el funcionari com la data i hora de la consulta. El llistat, al qual hem tingut accés, inclou 55 diputats electes en les eleccions generals de desembre de 2015 i 2016, pertanyents a Podem, En Comú Podem, En Marea i Compromís, entre altres coalicions. Entre els investigats es troben Pablo Iglesias, Irene Montero, Ione Belarra, Yolanda Díaz, Iñigo Errejón, Joan Baldoví, Carolina Bescansa i Pablo Bustinduy.

La querella de Podem

Aquest informe ha estat aportat al procediment iniciat pel jutge Pedraz el febrer passat, després d'admetre parcialment la querella de Podem contra l'exsecretari d'Estat de Seguretat, Francisco Martínez, l'exdirector Adjunt Operatiu (DAO), Eugenio Pino, i altres alts càrrecs policials. La querella denuncia presumptes investigacions prospectives i fora del control judicial sobre membres de la formació 'morada'.

En la seua interlocutòria, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 5 admetia parcialment la querella seguint les indicacions de la Fiscalia, rebutjant investigar a l'exministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, i a altres responsables policials. La querella es presenta per delictes d'organització criminal, apoderament i revelació de secrets, prevaricació administrativa i falsedat documental, tot i que els delictes de malversació i contra les institucions de l'Estat van ser descartats pel magistrat.

Podem assenyala que els querellats, sota la direcció de Francisco Martínez, realitzaven investigacions prospectives sense cap interès policial i sense control judicial o del Ministeri Fiscal, centrades en membres de la formació política amb l'objectiu de desprestigiar-los mitjançant filtracions als mitjans de comunicació. Aquesta operativa es va concretar en huit actuacions, incloent la investigació de Pablo Iglesias en l'informe PISA i la manipulació de documents per aparentar legalitat en les accions dels querellats.

El jutge Pedraz, després d'examinar la querella i verificar la competència de l'Audiència Nacional, va admetre els fets de forma parcial, descartant aquells que no estaven suficientment sustentats.

   


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal