Sira Rego defensa la sensatesa' per a reformar la Llei d'Estrangeria en benefici dels menors no acompanyats Sira Rego defensa la sensatesa' per a reformar la Llei d'Estrangeria en benefici dels menors no acompanyats
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sira Rego defensa la sensatesa' per a reformar la Llei d'Estrangeria en benefici dels menors no acompanyats


La ministra de Joventut i Infància, Sira Rego, ha expressat el seu desig que en la Conferència Sectorial d'Infància i Adolescència, que se celebrarà aquesta vesprada, "impere la sensatesa" i existisca capacitat per a plantejar una reforma de l'article 35 de la Llei d'Estrangeria que permeta tenir un mecanisme "eficaç, sostenible i que garantisca els drets dels xiquets i xiquetes no acompanyats".

En una entrevista a Televisió Canària, recollida per Europa Press, la ministra ha admés no saber si hi haurà un acord per modificar la Llei, però ha deixat clar que des del Govern "s'estan fent tots els esforços, posant en marxa mecanismes i habilitant altres que ja existien, abordant la qüestió migratòria com un fenomen estructural i dinàmic, amb la necessitat de fer una reforma estructural que plantege un mecanisme vinculant i solidari per tots els territoris del nostre país".

Sira Rego ha reconegut que Canàries està duent a terme una gestió "complicada", amb prop de 6.000 xiquets i xiquetes acollits, i ha afirmat que Espanya, amb 49 milions d'habitants, té "perfecta capacitat" per a acollir aquests menors "si fem un repartiment vinculant i solidari atenent als drets de la infància". "Podem fer una gestió molt raonable de la qüestió migratòria, centrant-nos en què es tracta de xiquets i xiquetes que estan sols i en situació de desemparament, per això necessitem que totes les comunitats autònomes s'involucren", ha afegit.

En qualsevol cas, la ministra ha aclarit que en la Conferència Sectorial només es debatrà l'acord assolit entre el Govern central i el de Canàries, que planteja una reforma estructural per a donar estabilitat i generar suficiencia financera per a tenir un major control i garantir els drets de la infància, i serà el Congrés dels Diputats qui haurà d'acordar finalment la modificació de l'article 35 de la Llei d'Estrangeria.

Pel que fa a la posició del Partit Popular i Vox, la ministra ha recordat que les comunitats autònomes en les quals governen ja van bloquejar fa un mes la possibilitat d'aquest repartiment voluntari, vigent des de 2022, i ha apuntat que el mecanisme que es planteja és "exactament el mateix" per a la reforma de l'article 35 de la Llei, de manera que es puga acollir els xiquets i xiquetes per tot el territori, ja que l'acollida voluntària "no està funcionant".

Rego ha destacat que el 80% dels trasllats de 2023 no s'han complert per part de les comunitats autònomes i ha incidit que una comunitat com Madrid, amb 7 milions d'habitants, a la qual li correspondria haver acollit 34 menors, "no ha complert i té els recursos i la financiació de l'Estat ja en els seus comptes". "Per tant, el que es necessita ací és fer-se càrrec d'una manera solidària per tot el territori", ha reiterat.

En relació a la financiació, la ministra ha precisat que el mecanisme que està en vigor ja incloïa una "financiació suficient" que reben les comunitats autònomes i, no obstant això, "no es compleix amb la política d'acollida voluntària". "Per tant, plantegem la modificació de l'article 35 perquè és necessari dotar aquest mecanisme de suficiencia financera".

"El Govern fa els deures i ara toca també veure què succeeix en el tràmit parlamentari. La pilota, d'alguna manera, està en el camp del Partit Popular, que hauran de veure com resolen les seues contradiccions, ja que uns dies diuen que no a la reforma i altres dies sembla que sí. La Conferència Sectorial és un punt de partida, confiem que impere la sensatesa i tinguem capacitat de plantejar una reforma per a tenir un mecanisme eficaç, sostenible i que garantisca els drets dels xiquets i xiquetes", ha conclòs Rego.

Prèviament, els assistents a la Conferència Sectorial visitaran un centre de menors no acompanyats. La ministra ha explicat que l'objecte d'aquesta visita és que els membres de la Conferència "vegen en directe l'esforç que està fent Canàries i la necessitat de ser solidaris, posant rostre a les realitats dels xiquets i xiquetes que arriben sols".


**Títol Proposat:** S

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal