El Govern central alerta contra el canvi terminologic de la violència masclista a la Comunitat Valenciana El Govern central alerta contra el canvi terminologic de la violència masclista a la Comunitat Valenciana
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Govern central alerta contra el canvi terminologic de la violència masclista a la Comunitat Valenciana


La recent decisió de la Generalitat Valenciana de modificar la terminologia emprada en els cursos de formació per a la Policia Local ha desencadenat una forta controvèrsia en l'àmbit polític i social. El canvi, que substitueix l'expressió "violència de gènere" per "violència intrafamiliar", ha sigut objecte de crítiques per part del Ministeri d'Igualtat del Govern central, que considera aquesta acció com un retrocés significatiu en la lluita contra la violència masclista.

Ana Redondo, ministra d'Igualtat, ha manifestat la seua preocupació davant d'aquesta situació durant la seua intervenció en l'esdeveniment "Cultura Orgullosa". La titular del ministeri ha expressat un "rebuig radical" a aquesta modificació terminològica, advertint que podria formar part d'una estratègia més àmplia per a desmantellar les estructures i mecanismes creats per a promoure la igualtat i protegir les dones de la violència masclista.

La ministra ha destacat la gravetat d'aquesta decisió, assenyalant que aquests canvis no són fets aïllats, sinó que s'observen de manera gradual però constant en aquelles comunitats autònomes on governa el Partit Popular, ja siga en solitari o en coalició amb Vox. Redondo ha expressat la seua preocupació pel que considera un "retrocés molt significatiu" que podria tenir conseqüències negatives per a la societat en el seu conjunt, la democràcia i els drets humans, particularment els de les dones i els seus fills.

Davant d'aquesta situació, el Ministeri d'Igualtat no ha romàs passiu. Redondo ha anunciat que s'estan estudiant possibles accions judicials per a fer front a aquesta modificació terminològica. No obstant això, la ministra ha reconegut que hi ha certes dificultats en aquest procés, ja que el curs en qüestió es finança amb recursos propis de la Generalitat Valenciana i no amb fons del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere.

Aquest canvi en la denominació dels cursos de formació per a la Policia Local s'emmarca en un context més ampli de debat sobre les polítiques de gènere i la lluita contra la violència masclista. La ministra Redondo ha assenyalat que aquesta acció forma part del que considera una estratègia compartida entre el PP i Vox per a "desmantellar" l'estructura de la igualtat que s'ha anat construint al llarg dels anys.

La xarxa normativa, de serveis i d'estructures que s'ha desenvolupat per a garantir la igualtat i protegir les dones de la violència masclista es troba, segons la ministra, en perill davant d'aquestes accions. Redondo ha subratllat la importància de mantenir i reforçar aquests mecanismes, que han sigut fruit d'un esforç col·lectiu de la societat per a abordar un problema tan greu com la violència de gènere.

Aquest debat s'ha intensificat en els últims anys, especialment amb l'entrada de forces polítiques com Vox en diferents institucions, que han qüestionat algunes de les polítiques de gènere desenvolupades fins ara. La situació a la Comunitat Valenciana podria ser un reflex d'aquesta tendència més àmplia que s'observa en diferents parts del territori espanyol.

La resposta del Govern central a aquesta situació serà crucial per a determinar el futur de les polítiques de lluita contra la violència masclista a Espanya. L'anunci de possibles accions judicials per part del Ministeri d'Igualtat suggereix que el Govern està disposat a fer front a aquests canvis de manera contundent.

  

Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal