Benaguasil impulsa la participació ciutadana en la salut local constituint el Consell de Salut Bàsic i la Mesa Intersectorial Benaguasil impulsa la participació ciutadana en la salut local constituint el Consell de Salut Bàsic i la Mesa Intersectorial
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Benaguasil impulsa la participació ciutadana en la salut local constituint el Consell de Salut Bàsic i la Mesa Intersectorial

 Estan integrats per representants sanitaris, Ajuntament i el teixit social, econòmic, esportiu i educatiu de Benaguasil

En un pas significatiu cap a la millora de la salut i el benestar dels seus ciutadans, el municipi de Benaguasil ha donat llum verda a la creació de dos nous òrgans de participació ciutadana: el Consell de Salut Bàsic i la Mesa Intersectorial. Aquesta iniciativa, que va tindre lloc al Saló de Plens de l'Ajuntament, marca un abans i un després en la manera d'abordar les qüestions sanitàries a nivell local.

La constitució d'aquests organismes respon a una visió  inclusiva de la gestió de la salut pública, on la veu de la ciutadania es considera essencial per a afrontar els desafiaments sanitaris contemporanis. Ambdós òrgans estan integrats per una àmplia representació de la comunitat, incloent-hi professionals sanitaris, representants municipals i membres del teixit social, econòmic, esportiu i educatiu de Benaguasil.

La regidora de Sanitat, Alicia Molina, va presidir la reunió inaugural i va ser l'encarregada de detallar el funcionament i els objectius d'aquests nous instruments de participació. Segons va explicar Molina, la finalitat principal és "establir accions orientades a la promoció de la salut i fomentar el consens en les decisions que condicionen o determinen la qualitat de vida de la ciutadania de Benaguasil".

Aquesta iniciativa s'emmarca dins d'una estratègia més àmplia que busca optimitzar la salut i el benestar de la població des d'una perspectiva d'equitat. La participació activa de diversos sectors de la societat en aquests òrgans permetrà abordar els reptes sanitaris des de múltiples angles, assegurant així una visió més completa i efectiva.

El Consell de Salut Bàsic i la Mesa Intersectorial actuaran com a plataformes de diàleg i col·laboració entre l'administració local, els professionals de la salut i la ciutadania. Aquesta sinergia té el potencial de generar solucions innovadores i adaptades a les necessitats específiques de la comunitat de Benaguasil.

La creació d'aquests òrgans participatius reflecteix un canvi de paradigma en la gestió de la salut pública a nivell municipal. Tradicionalment, les decisions en matèria de salut s'han pres de manera vertical, amb poca participació ciutadana. Ara, amb la implementació d'aquests nous mecanismes, s'obre la porta a una gestió més horitzontal i democràtica.

Entre els temes que aquests òrgans podrien abordar en el futur s'inclouen la promoció d'hàbits de vida saludables, la millora de l'accés als serveis sanitaris, la prevenció de malalties cròniques i la resposta a emergències sanitàries. La diversitat dels membres que componen aquests òrgans garanteix que es tindran en compte perspectives variades en la presa de decisions.

En els pròxims mesos, serà crucial observar com es desenvolupen les primeres reunions i accions d'aquests òrgans. El seu èxit dependrà en gran mesura de la capacitat per a mantenir un diàleg constructiu entre tots els actors implicats i per a traduir les discussions en accions concretes que beneficien la salut dels ciutadans de Benaguasil.

La constitució del Consell de Salut Bàsic i la Mesa Intersectorial representa, sens dubte una eina i un pas endavant en la democratització de la salut pública.



Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal