Un Orgull 'més reivindicatiu que mai' clama a València contra l''espiral d'odi' i els atacs al col·lectiu LGTBI Un Orgull 'més reivindicatiu que mai' clama a València contra l''espiral d'odi' i els atacs al col·lectiu LGTBI
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Un Orgull 'més reivindicatiu que mai' clama a València contra l''espiral d'odi' i els atacs al col·lectiu LGTBI

 


Un Orgull "més reivindicatiu que mai" clama a València contra l'"espiral d'odi" i els atacs al col·lectiu LGTBI

Una manifestació de l'Orgull LGTBI "més reivindicativa que mai" ha recorregut el centre de la ciutat de València aquest divendres de vesprada per clamar contra l'"espiral d'odi" cap al col·lectiu, denunciar els "atacs als valors democràtics" i posar de manifest que són "moltes més les persones que defensen la igualtat i el respecte front a l'odi i la LGTBIfòbia.

Manifestació i Reivindicacions

Sota el lema 'Pels nostres drets, Orgull i resistència', triat en resposta als "retalls de les administracions governades pel PP", la marxa ha començat sobre les 20.00 hores des del pont de l'Exposició i ha discorregut per carrers com Colón, Xàtiva i Marqués de Sotelo, fins a la plaça de l'Ajuntament. Les milers de persones assistents han exhibit nombroses banderes LGTBI i trans i han marxat al ritme de batucades. Entre els participants, persones de totes les edats, parelles i famílies han desfilat encapçalades per una gran pancarta amb el lema 'Pels nostres drets: orgull i resistència' i també s'han vist altres amb els missatges 'Orgull de ser' o 'Déu ens estima a totes, sense condicions'.

A més, els assistents han mostrat cartells amb missatges dirigits a l'alcaldessa de València, María José Catalá (PP), com 'Senyora alcaldessa, no som malalts', 'Malalta estàs tu' i altres com 'Els drets són intocables', 'Igualtat sense excepcions', 'La ignorància mata', 'PP/Vox, els nostres drets no es toquen' o 'Maricons? Sí, gràcies'.

Suport de Diverses Entitats

Més de mig centenar d'entitats socials, sindicats i partits polítics progressistes han participat en la manifestació i han mostrat el seu suport amb la signatura d'un document que recull les reivindicacions de l'Orgull LGTBI+ 2024, entre elles la "lluita contra el feixisme en totes les seues formes en defensa dels drets humans" i d'un feminisme "inclusiu que lluita per la igualtat dels drets de totes les dones" i la denúncia del "negacionisme de la violència que pateixen les dones pel fet de ser-ho".

 Representació Política

La representació política ha estat encapçalada pel ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska; la delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, i el síndic de Compromís en les Corts Valencianes, Joan Baldoví, entre altres. També han estat presents formacions polítiques com el PSPV, Compromís, Esquerra Unida, Podem i Sumar, que han exhibit missatges com 'Allibera't de l’odi', 'Els traurem els colors', 'El nostre orgull', 'Les retallades també son LGTBIfobia' , 'Llibertat per ser, orgull per a transformar' o 'Estimar lliure'.

   


       



Declaracions dels Participants

El coordinador general de Lambda, Fran Fernández, en declaracions a Europa Press, ha assenyalat que la celebració de l'Orgull d'enguany és "més reivindicativa que mai" perquè la gent és "més conscient hui que mai que hem de sortir a reivindicar". "Si sempre hem eixit a defensar els nostres drets i a celebrar els que havíem aconseguit, hui afegim lluitar contra el perill de retrocedir", ha subratllat. A més, ha criticat que l'Ajuntament de València --governat pel PP i Vox i encapçalat per l'alcaldessa María José Catalá-- haja "donat l'esquena" a les organitzacions del col·lectiu: "Si no et volen en un lloc, el millor que pots fer és no estar".

Missatges de Reivindicació

També ha assistit la presidenta de la Federació Estatal LGTBI+ (FELGTBI+), Uge Sangil, qui ha denunciat que "les dretes" estan "immerses en una espiral d'odi contra el col·lectiu LGTBI+ que va en augment", a les que ha acusat d'utilitzar "les institucions públiques i els seus espais per insultar-nos, assenyalar-nos i ara ja per amenaçar-nos obertament i sense pudor com han fet amb Lambda".

De la mateixa manera, Grande-Marlaska ha cridat al col·lectiu LGTBI a estar "amb les defenses ben altes" perquè, segons ha advertit, "qualsevol retrocés" en drets "és possible" des de l'arribada del PP i Vox als governs de diverses autonomies en Espanya. "Això és una realitat, mai els ha agradat l'avanç en els drets", ha afirmat. Per la seua banda, Baldoví ha qualificat de "profund error" la no col·locació de la bandera de l'arc de Sant Martí al balcó de l'Ajuntament de València: "Els poders públics hem de donar exemple", ha ressaltat. "Catalá és una persona que no creu en la pluralitat, ni en la diversitat ni en una societat en la qual cadascú estima com vol", ha apuntat, al temps que ha demanat "no donar ni un pas enrere" en la defensa de drets del col·lectiu LGTBI+.

Mirant al Futur

L'Orgull LGTBI+ 2024 també "mira al futur" i a les infàncies LGTBI+ "que han de ser protegides i els seus drets, reconeguts", així com a "les víctimes de sexili o migrades que han de gaudir dels mateixos drets que la resta del col·lectiu". La manifestació ha conclòs amb la lectura del manifest de l'Orgull LGTBI+ 2024 davant l'Ajuntament de València, a càrrec de l'activista trans i representant de CCOO PV, Krystal Calvo; la vicepresidenta de la Federació Estatal de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals, Intersexuals i més (FELGTBI+), Paula Iglesias; i el president de Ponts d’Igualtat, col·lectiu LGTBI de l'Alcoià-Comtat i Foia de Castalla, Aitor Pla. Després de la lectura, les batucades participants en la marxa s'han unit en un sol ritme per "fer tremolar els fonaments de l'Ajuntament". No obstant això, a diferència d'ocasions anteriors, no s'ha celebrat la festa posterior a la plaça de l'Ajuntament, a causa de les discrepàncies entre les organitzacions del col·lectiu i l'Ajuntament de València. "Com a Stonewall fa 55 anys, acudirem a refugiar-nos en els locals que sempre han estat el nostre refugi natural", ha apuntat el coordinador general de Lambda.

Contra l'Extrema Dreta

El manifest ha carregat contra l'"extrema dreta" de Vox que, amb la "complicitat" del PP, posen "en risc els avanços" per al col·lectiu LGTBI+. "No tolerarem cap pas enrere en els nostres drets, no permetrem que el feixisme ens assenyale", sosté. En aquesta línia, es garanteix que el col·lectiu "no tolerarà ni un pas enrere en els nostres drets" ni tampoc que el "feixisme de l'extrema dreta ens assenyale". "No permetrem que ningú esborre el nostre passat", remarca. I reclama "polítiques inclusives que reconeguen i protegeixen els drets de les persones LGTBI".

Marxa de l'Orgull Crític

Al marge de la manifestació organitzada per Lambda, aquest divendres també s'ha celebrat la marxa Orgull Crític, que ha transcorregut per l'avinguda Dr. Waksman i els carrers Zapadores, Mestre Aguilar, Baró de Cortés, Consolat de Mar, Doctor Landete, Russafa, Xàtiva i Sant Vicent, per concloure a la plaça de la Verge.

 


Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal