Riba-roja del Túria millora la mobilitat sostenible amb una nova passarel·la sobre el Barranc de Mandor cap al Metro Riba-roja del Túria millora la mobilitat sostenible amb una nova passarel·la sobre el Barranc de Mandor cap al Metro
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja del Túria millora la mobilitat sostenible amb una nova passarel·la sobre el Barranc de Mandor cap al Metro


La localitat de Riba-roja del Túria ha fet un pas significatiu cap a una mobilitat més sostenible i segura amb la inauguració d'una nova passarel·la ciclopeatonal sobre el Barranc de Mandor. Aquesta infraestructura, que connecta les urbanitzacions de la zona nord amb l'estació de metro "El Clot", representa un avanç important en la millora de l'accessibilitat i la permeabilitat urbana.

La passarel·la, situada estratègicament entre els carrers Enrique Alamar i Logroño, suposa una solució innovadora a un problema de mobilitat que afectava diverses urbanitzacions de la zona, incloent-hi Santa Mònica, El Molinet, Parc Montealcedo, Entrenaranjos, Santa Rosa i el Clot de Navarrete. Fins ara, el Barranc de Mandor actuava com una barrera natural, obligant els veïns a realitzar llargs desviaments per accedir a l'estació de metro o arriscar-se a transitar per la calçada CV-336, que mancava d'un voral adequat per als vianants i ciclistes.

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, va destacar durant l'acte inaugural la importància d'aquesta obra per al futur del municipi. "En uns anys, aquesta passarel·la es convertirà en una nova via de connexió amb el Parc Natural del Túria", va afirmar Raga. A més, va subratllar que la infraestructura no només facilita l'accés segur a l'estació de metro d'El Clot, sinó que també millora la connexió entre les urbanitzacions de la zona nord i el nucli urbà. L'alcalde va apuntar a més que, en el futur, aquesta connexió s'estendrà fins a la localitat veïna de l'Eliana, ampliant així la xarxa de mobilitat sostenible de la comarca.

La nova passarel·la, batejada com a "Passarel·la Barranc de Mandor", és una estructura moderna de tipus arc atirantat o "bow-string", amb una longitud de 42,65 metres i una altura total de 6,20 metres. El disseny inclou dos arcs inclinats cap a la part superior, dotant l'estructura d'una estètica moderna i funcional. El paviment està compost per rajoles de pedra calcària col·locades sobre una xapa metàl·lica de 5 mm de gruix, proporcionant una superfície estable i duradora. A més, la passarel·la compta amb il·luminació LED, garantint la seguretat dels usuaris en hores nocturnes.

Aquest projecte s'emmarca dins del Pla d'Inversions de la Diputació de València, amb un pressupost de 544.500 euros. La inversió reflecteix el compromís de les administracions locals i provincials amb la millora de la qualitat de vida dels ciutadans i la promoció de mitjans de transport sostenibles.

Raga va aprofitar l'ocasió per a ressaltar els esforços que l'ajuntament ha realitzat des de 2015 en matèria de mobilitat sostenible. Entre les iniciatives destacades es troba la implementació d'una línia d'autobús gratuïta, el ConectaMetro i l'arRibabús, que faciliten l'accés dels treballadors a les àrees industrials. A més, s'ha desenvolupat una xarxa de carrils ciclopeatonals que interconnecten les diferents zones del municipi.

L'alcalde també va anunciar una millora significativa en el servei de metro per als pròxims mesos. La freqüència de pas de la Línia 2 es reduirà de 30 a 12 minuts en el tram entre L'Empalme i l'Eliana, i a 24 minuts des d'aquesta estació fins a Llíria. Aquesta millora en el transport públic complementa la nova infraestructura, reforçant l'aposta del municipi per una mobilitat més eficient i respectuosa amb el medi ambient.

La inauguració de la passarel·la va comptar amb la presència de l'equip de govern i representants veïnals, demostrant el suport comunitari a aquest tipus d'iniciatives. Aquest projecte no només resol un problema pràctic de mobilitat, sinó que també simbolitza el compromís de Riba-roja del Túria amb un desenvolupament urbà sostenible i inclusiu.




Crónica CT
* ho pots llegir perquè som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal