Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Titaigües Homenatja els seus Cels Nocturns amb un Nou Mural d'Art Urbà

La composició serà creada i plasmada pels artistes Paco Roca i Martín Forés al mur de la Cooperativa Santa Bárbara

 L'espectacular entramat urbà de la localitat de Titaigües, enclavada en el cor de l'Alt Túria, comptarà en unes setmanes amb una nova proposta turística: un mural d'art urbà que valorarà un dels patrimonis naturals més importants del municipi, el seu cel estrellat.

Aquest projecte serà creat per dos destacats artistes del muralisme nacional: el historietista i Premi Nacional del Còmic, Paco Roca, i el muralista Martín Forés.

Es tracta d'un nou pas en un projecte que pretén dotar Titaigües d'un nou pol d'atracció turística, com és el Street Art. Tal com detalla el mateix Martín Forés, es fa "una aposta per l'art de qualitat i durador entrellaçat amb la mateixa història i tradicions del municipi".

"Preservar un tresor natural únic"

Forés, creador del mural urbà en homenatge a Don Simón de Rojas Clemente, obra que inaugura aquesta nova línia d'actuació, serà ara l'encarregat, junt amb l'afamat Paco Roca, de donar llum als cels nocturns de Titaigües sobre el mur de la Cooperativa Agrícola Santa Bàrbara. Els cels de Titaigües estan declarats Destinació d'Astroturisme Starlight en el marc de la reserva de la biosfera de l'Alt Túria.

Paco Roca, ideòleg de la composició que es començarà a desplegar artísticament el pròxim dimarts, ha volgut fer un gest no només als magnífics cels titaigüencs, sinó també als mateixos veïns de la localitat serrana, custodis i preservadors últims d'aquest tresor natural únic al món.

"Incorporarem noves tècniques per convertir la peça en una cosa única", explica Forés, qui serà l'encarregat de crear l'escenari físic de l'acció artística. "Per això, utilitzarem textures que produïsquen relleus i pintures luminescents que facen visible el mural a la nit".

"Un passeig artístic"

"Amb el consens i l'aprovació del grup assessor del Certamen Local de Pintura, la nostra intenció és crear en un futur pròxim un passeig artístic que permeta al visitant conéixer, a través de l'art urbà, els recursos turístics del municipi. Continuarem apostant per la cultura com a pol dinamitzador integrat en el nostre projecte cultural amb eix a la Casa de les Llums", explica Ramiro Rivera, alcalde de Titaigües.

El pròxim dimarts, 11 de juny, començaran els treballs artístics, la inauguració dels quals està prevista per al mes de juliol. Aquesta jornada inclourà un taller de còmic per potenciar l'interés, especialment dels més petits, per l'art i la cultura, i la seua importància com a motor de desenvolupament dels territoris rurals.

     





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal